Etappe 6: Brest - Mûr de Bretagne Guerlédan - Sykkel
1605 Views

Etappe 6: Brest – Mûr de Bretagne Guerlédan

Tøff bakkeavslutning venter.

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 181 kilometer
Dato: 12. juli
Forventet målgang: 17:21-17:43
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 13:05

<< Etappe 5Etappe 7 >>

For den norske sykkelfansen er det nok Mûr de Bretagne de aller fleste tenker på, når man nevner regionen Bretagne i sykkelsammenheng. To ganger i løpet av det siste tiåret har den krevende bakken gitt oss en underholdende avslutning på en Tour-etappe. Første gang i 2011, da Cadel Evans tok en knepen seier foran Alberto Contador, mens i 2015 var det Alexis Vuillermoz som angrep i det bratteste partiet og holdt hele veien inn.

I 2018 er den tilbake i rittet på den sjette etappen, og i årets utgave skal man forsere den to ganger. Etter 160 kilometer i småkupert terreng, med en tredje- og fjerdekategori på første halvdel av etappen, går man inn i den avsluttende rundløypen ved Mûr de Bretagne. Bakken er to kilometer à 6,9 prosent, men den første kilometeren ligger prosenten jevnt omkring ni eller ti.

I 2011 og 2015 ble det ikke noen spesiell utskillelse på Mûr de Bretagne, men med to forseringer i år kan det være mulig å skape litt problemer. Enten i selve bakken eller etter den første passeringen. Kjøres det hardt begge gangene, og i mellom, kan det være noen som virkelig må spise litt styreteip. På dagens etappe ligger bonusspurten tre kilometer etter den første klatringen av Mûr de Bretagne, noen som gjør det mulig for en av sammenlagtrytterne å hente verdifulle sekunder.

Vinnertips: Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.