Etappe 5: Lorient - Quimper - Sykkel
1223 Views

Etappe 5: Lorient – Quimper

Hushovd vant her i 2004, kan de norske gutta gjenta bragden i 2018?

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 204,5 kilometer
Dato: 11. juli
Forventet målgang: 17:19-17:47
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 12:20

<< Etappe 4Etappe 6 >>

Den femte etappen er blant de lengste i årets utgave og er en ordentlig haikjeft, med klassikerpreg. Etter en forholdsvis enkel start ut ifra Lorient, går vi etter 50 kilometer inn i et svært kupert terreng, som vedvarer til målgang i Quimper. Fem kategoriserte stigninger venter rytterne i løpet av de siste 100 kilometerne, to fjerdekategorier og tre tredjekategorier.

Den siste stigningen, Côte de la montagne de Locronon (2,2 kilometer à 5,9 prosent), når man toppen på med 23 kilometer til mål, men fremdeles venter en rekke små knekkere inn mot avslutningen i Quimper. Med åtte kilometer til mål venter et strekke på 1,3 kilometer med fem prosent stigning, før man dupper raskt nedover og tar fatt på motbakken opp til mål.

Den siste kilometeren har en stigning på 4,8 prosent og vil trolig være for hard for de tradisjonelle spurterne. Forrige gang det var målgang i Quimper var det Thor Hushovd som demonstrerte sin enorme styrke i den norske mestertrøyen, og vant med et par sykkellengder i den tøffe avslutningen.

Vinnertips: Peter Sagan (BORA-hansgrohe)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.