Etappe 20: Saint-Pée-sur-Nivelle - Espalette (tempo) - Sykkel
1257 Views

Etappe 20: Saint-Pée-sur-Nivelle – Espalette (tempo)

Kupert og knallhard tempoetappe skal avgjøre Tour de France 2018.

Juni 21, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 31 kilometer
Dato: 28. juli
Forventet målgang: Siste rytter forventes i mål omtrent kl. 17:13
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 12:00

<< Etappe 19Etappe 21 >>

I år som i fjor er det en individuell tempoetappe som skal avgjøre sammendraget i Tour de France – den eneste i årets utgave. Årets tempo er en 31 kilometer lang, kupert tempo, som går i den franske delen av Baskerland.

Med fire bakker underveis blir det en krevende affære og favoriserer de som har litt punch (igjen) i beina. Begynner kroppen virkelig å forfalle etter tre uker på sykkelen kan det bli en svært tung dag på sykkelen, hvor sekundene kan forsvinner raskt.

Ut ifra start rekker man knapt å akselerere før man tar fatt på den første bakken, som stiger i 4,2 kilometer med 3,2 prosent. Etter litt rullende terreng stuper man litt utfor, før man får en liten knekker opp til den første mellomtiden ved 13 kilometer. Deretter fortsetter det å stige jevnt igjen, før det går utfor igjen. Så er det en ny, 2,7 kilometer lang slak stigning, men med ramper opp mot åtte prosent.

Etter 22 kilometer når man dagens andre mellomtid og går inn i et nytt, lettkjørt parti og man skal ned til dagens største utfordring. Col de Pinodieta er 900 meter lang med 10,2 prosent stigning og topper ut med tre kilometer til mål. Pinodieta har også partier med opp mot 21 prosent stigning og er en brutal vegg å møte på temposykkelen.

Det er omtrent ikke en eneste flat meter på denne tempoen, og her må man være møysommelig i valg av utveksling og disponeringen av rittet. Her vil det være en enorm fordel å fremdeles ha litt kraft igjen i beina, ettersom man ikke får noe gratis. Tempoen er også teknisk krevende, så det blir alt annet enn en enkel oppgave.

Vinnertips: Tom Dumoulin (Team Sunweb)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.