Etappe 2: Mouilleron-Saint-Germain - La Roche-sur-Yon - Sykkel
1104 Views

Etappe 2: Mouilleron-Saint-Germain – La Roche-sur-Yon

Ny dag for spurterne.

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 189,5 kilometer
Dato: 8. juli
Forventet målgang: 17:23-17:47
TV: TV 2/Sumo 12:25 og Eurosport/Player 13:00

<< Etappe 1Etappe 3 >>

Mouilleron-Saint-Germain debuterer som startby i Tour de France ett århundre etter første verdenskrig tok slutt, for å hedre Georges Clemenceau, som spilte en viktig rolle i Versaillestraktaten og er født her. Det samme er også Jean de Lattre de Tassigny, som er en fransk nasjonalthelt fra andre verdenskrig.

Dagens eneste kategoriserte stigning kommer tidlig på dagens etappe, bare etter 28 kilometer. Fjerdekategorien Côte de Pouzauges (én kilometer à 3,9 prosent) gjør det ekstra attraktivt for de mindre lagene å få TV-tid og samtidig kunne sette seg selv i posisjon til å hanke inn klatretrøyen. Etter en rullende start er terrenget resten av etappen svært lettkjørt. Dagens eneste innlagte spurt kommer etter 132 kilometer, mens bonusspurten igjen kommer tett på mål, bare 14 kilometer før.

I finalen i La Roche-sur-Yon, hovedstaden i Vendée-departementet, er det flere falske flater inne på de siste kilometerne, og den siste kilometeren går i svært slak motbakke. En 90 grader sving 900 meter før mål sørger trolig for å skape strekk i feltet, men med et litt slakt oppløp vil det fremdeles være mulig å posisjonere seg igjen.

Sist gang touren besøkte La Roche-sur-Yon, i 1938, var det belgiske Eloi Meulenberg som spurtet inn til etappeseier i verdensmestertrøyen. Kanskje Peter Sagan sørger for å gi journalistene en historisk linje å trekke?

Vinnertips: Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.