Etappe 17: Bagnères-de-Luchon - Col du Portet - Sykkel
1380 Views

Etappe 17: Bagnères-de-Luchon – Col du Portet

Eksplosiv klatrefest i vente.

Juni 21, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 65 kilometer
Dato: 25. juli
Forventet målgang: 17:23-17:44
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 15:15

<< Etappe 16Etappe 18 >>

Den 17. etappen i årets Tour ligger an til å bli et spektakulært skue, bare 65 kilometer lang – nærmest uhørt kort i en utholdenhetsidrett – og det er en etappe for de pure klatrerne. Tidligere har man hatt etapper omkring 100 kilometer i lengde, som den 11. etappen i årets ritt, og de har vært intense fra ende til annen. Man kan ikke forvente mindre av den 17. etappen, som er betydelig kortere.

På starten i Bagnères-de-Luchon skal man også, i Formel1-stil, stille rytterne opp etter sammenlagtplassering. Man vil stille opp i grupper, med de 20 beste i den første gruppen, og så klart lederen av rittet fremst. Deretter følger resten av rytterne i fire grupper bakover, basert på sammenlagtplassering. Det vil skape en spennende dynamikk, ettersom man går rett inn i Montée de Peyragudes (14,9 kilometer à 6,9 prosent). De første 13,7 kilometerne er Col de Peyresourde, mens den resterende biten tar rytterne til toppen av Peyragudes. I fjor vant Romain Bardet på den bratte flystripen i Peyragudes, men i år tar man imidlertid til venstre (i stedet for til høyre) etter Peyresurde, for å kommer til toppen av Peyragudes.

Kommer det tidlige angrep kan det bli spennende å se hvordan man agerer uten hjelperyttere rundt seg. Si man ligger med tre ryttere plassert blant de 15 beste, kan man raskt isolere en annen sammenlagtfavoritt, som sitter uten hjelperyttere.

Etter utforkjøringen ned til Loudenville tar man fatt på dagens andre klatring, Col de Val Louron-Azet (7,4 kilometer à 8,3 prosent) som topper ut 38 kilometer før mål. Deretter stuper man ned til Saint-Lary-Soulan, før man tar fatt på veien opp etappens tøffeste klatring: Col de Portet, som også er rittets høyeste punkt (Souvenir Henri Desgrange), 2215 meter over havet.

De elleve første kilometerne tar oss til Pla d’Adet, hvor Rafal Majka vant i 2014, mens veien går videre til Col de Portet derfra. Veien er egentlig grusbelagt, men har blitt asfaltert slik at touren kan avslutte etappen her. Det gir en total stigning på 16,7 kilometer à 8,7 prosent. Med en så kort etappe, så mye klatring og høydemeter, vil angrepene sitte løst og trolig komme tidlig, med relativt liten risiko – med tanke på etappens lengde. Dette er klatrernes paradis og den tiden de ikke har tatt inn etter brosteinsetappen (og den de vil tape på tempoetappen), den kan de hente inn igjen her.

Vinnertips: Romain Bardet (AG2R)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.