Etappe 16: Carcassonne - Bagnères-de-Luchon - Sykkel
1575 Views

Etappe 16: Carcassonne – Bagnères-de-Luchon

Utforspesialistenes sjanse.

Juni 21, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 218 kilometer
Dato: 24. juli
Forventet målgang: 16:54-17:40
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 11:30

<< Etappe 15Etappe 17 >>

Etter rittets siste hviledag tar man fatt på en ny etappe til den klassiske Tour-byen Bagnères-de-Luchon, som har vært vertsby hele 58 ganger. Den 16. etappen er en lang affære, men handler i all hovedsak om tre klatringer innenfor de siste 80 kilometerne.

Først kommer Col de Portet d’Aspet (5,4 kilometer à 7,1 prosent), mens Col de Menté (6,9 kilometer à 8,1 prosent) følger like etter. På nedkjørselen fra Portet d’Aspet passerer man også monumentet satt opp hvor Fabio Casertelli døde, etter å ha veltet i høy hastighet i 1995.

Etter toppen på Menté venter en ny prøvelse i form av utforkjøringen inn i Garonne-dalen, med en rekke hårnålssvinger, før man sykler videre inn i Spania. Her tar man fatt på klatringen til toppen av Col du Portillon (8,3 kilometer à 7,1 prosent), mens man igjen får en tøff og lynrask utforkjøring inn igjen i Frankrike og ned til spabyen Bagnères-de-Luchon. Toppen ligger bare 10 kilometer fra mål og her er det mulig å angripe konkurrentene. De svakere utforkjørerne vil definitivt frykte denne etappen og vil nok prøve å sette sine motspillere i sjakk på klatringene.

Sist gang touren besøkte byen, i 2016, var det Chris Froome som vant, etter å ha angrepet i utforkjøringen ned fra Col de Peyresourde.

Vinnertips: Alejandro Valverde (Movistar)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.