Etappe 12: Boug-Saint-Maurice Les Arcs - Alpe d'Huez - Sykkel
1625 Views

Etappe 12: Boug-Saint-Maurice Les Arcs – Alpe d’Huez

De ikoniske hårnålssvingene er tilbake.

Juni 21, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 175,5 kilometer
Dato: 19. juli
Forventet målgang: 17:34-18:16
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 12:10

<< Etappe 11Etappe 13 >>

Den herlige fjellbonanzaen i Alpene avsluttes med en klassisk Alpe-etappe, med avslutning opp ikoniske Alpe d’Huez. Før man skal forsere de 21 hårnålssvingene venter tre kategoriserte stigninger. Etter et par mil med slak utforkjøring dundrer man inn i Col de la Madaleine, stiger til 2000 meter over havet, fordelt over 25,3 kilometer à 6,2 prosent.

I transporten til neste, store klatring skal man også over den estetiske nytelsen, Lacets de Montvernier, som har 17 tettpakkede hårnålssvinger fordelt på 3,4 kilometer. Like etter når man Saint Jean-de-Maurienne, ved foten av mektige Col de la Croix de Fer, som igjen tar oss til over 2000 meter over havet, med 29 kilometer à 5,2 prosent.

Fra Croix de Fer venter 30 kilometer med utforkjøring til Allemont og et flatt strekke inn til Bourg d’Oisans, hvor etappen kulminerer med 13,8 kilometer à 8,1 prosent til toppen av skistedet Alpe d’Huez. I 2011 fikk vi et fyrverkeri av en etappe hit, da man også var over Col du Télégraphe og Col du Galibier, og Alberto Contador satte fyr på rittet fra start av og Pierre Rolland til slutt stakk av med etappeseieren. I 2015 var det igjen fransk seier da Thibaut Pinot vant, mens Nairo Quintana kjørte fra Chris Froome, men ikke maktet å hente inn nok tid til å stjele den gule trøyen fra ham. Etter to tøffe dager i forkant og med tre HC-klatringer på programmet er det ingen grunn til å tro at det blir noe mindre spennende her i år.

Vinnertips: Warren Barguil (Fortuneo-Samsic)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.