5 fantastiske turer du ikke må gå glipp av - Sykkel
1873 Views

5 fantastiske turer du ikke må gå glipp av

De vakreste stedene med de mest spektakulære rutene. 

April 22, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

De vakreste stedene med de mest spektakulære rutene.

TEKST: Matt Holden FOTO: Haute Route

1. Rocky Mountains («Klippefjellene»)

Med storslagen panorama over de store Colorado-slettene, fantastiske fjellpass og grusveier som får sykkelhjertet ditt å pumpe litt ekstra – Rocky Mountains på flere måter den ultimate sykkelopplevelsen. Å komme frem til disse avsidesliggende veiene er dessuten enklere enn du tror. For etter en vellykket første utgave i fjor, kommer årets Mavic Haute Route Rockies tilbake i 2018 med en annen spennende rute.

I løpet av syv dager i juni (23-29), vil rytterne passere gjennom Boulder, Colorado Springs og Olympic City USA – før de tar fatt på en episk klatring over toppen av Pikes Peak America’s Mountain, som er en av de mest berømte toppene i USA. Haute Route-pakken tilbyr en profesjonell støttepakke, som inkluderer mekanisk assistanse, eksklusivt arrangementsplan, måltider og massasjer etter målgang, og daglig transport.

www.hauteroute.org

2. Yorkshire, Storbritannia

Yorkshire er en av Storbritannias mest populære sykkeldestinasjoner. Dette er også den nordligste regionen noensinne til å spille vertskap for Tour de France. En folkefest som vi påminnes hvert år med Tour de Yorkshire, et stort arrangement som består av utgaver for både herrer og damer, samt et turritt for amatørene. Ruten varierer med tre distanser, alt fra 45km til 102km. Men alle vil by på det beste av Yorkshires grønne landskap og brosteinsbelagte klatringer, og vise deg en ny side til britisk sykling.

www.letour.yorkshire.com

3. Toscana, Italia

Vakkert landskap, storslagne vinmarker og nydelige sykkelruter. Toscana et must-besøk for alle syklister. Strade Bianche Gran Fondo (4. mars) er et 130 kilometer amatørløp rundt store deler av regionen, avholdt samme helg som eliterittet for herrer og kvinner som bruker de samme veiene. Gran Fondo-rittet byr på åtte ikoniske, hvite grusveier – de såkalte strade bianche – og starter og avsluttes på UNCESOs verdensarvliste i Sienna.

www.gfstradebianche.it

 

4. Cape Town, Sør-Afrika

I skyggen av de umiskjennelige klippene til Table Mountain, er Cape Town den nest befolkede sørafrikanske byen etter landets hovedstad, Johannesburg. Det er imidlertid ingen grunn til ikke å besøke denne fascinerende havnebyen, særlig ettersom det årlige Cape Town Cycle Tour har sin 109 kilometer lang rute rundt Cape Peninsula på lukkede veier. Hvert år deltar over 35 000 ryttere, noe som gjør dette til den største sykkelturen i sitt slag. Rittet arrangeres vanligvis i mars.

www.capetowncycletour.com

5. Stavanger, Norge

Stavanger-regionen byr på eksepsjonelle forhold for sykling. Kystnære veier som kombinerer fjorder med naturlig skjønnhet og historisk kulturlandskap. For første gang i dette området skal Maserati Haute Route Norway gå av stabelen i 2018 i perioden 3-5 august. Dette arrangementet består av to fellesstartetapper og en klatreetappe, og tilbyr alle startende full proff-behandling, inkludert full sikkerhet, logistikk, mekanisk- og medisinsk støtte. Videre vil ferger brukes til å overføre ryttere mellom noen etapper, samt tilby rytterne en unik utsikt over de fantastiske omgivelsene i området.

www.hauteroute.org 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.