Anbefalt lesestoff: Tour de France-profilene | Sykkelmagasinet
1752 Views

Anbefalt lesestoff: Tour de France-profilene

Tour de Gabba, Team Madiot, blitzkrieg i fjellene, og den glemte løven Gastogne Necini. Les vårt anbefalte Tour-stoff.

Juni 23, 2022
Skrevet av:

Sykkelmagasinet Foto: Pressesport

Kort ned ventetiden til Le Tour med profiler, historier og portrettintervju fra arkivet.

Nencini

I 1955 går Leo-Chlorodont inn med brask og bram i italiensk sykkelsport. Den italienske kosmetikkprodusenten Leo og det tyske tannpasta-merket Chlorodont etablerer et lag med samme navn.

Dets store stjerne er Gastone Nencini. Så måtte det heller bare briste og bære at mannen som faktisk skulle fronte disse skjønnhetsproduktene, en noe lurvete landsbygutt fra det toskanske ingenmannsland, røykte som en skorstein, hadde hud som en lærhanske og labbet rundt med kronisk skitt bak ørene.

Den glemte løven

Team Madiot

De er en sammensveiset flokk, kledd i blått og hvitt, som gjennom store deler av året reiser sammen rundt store deler av Europa. Groupama-FDJ kunne likeså gjerne hatt navnet Team Madiot.

Tourens største familie

Tour-retro

Stemmen hans var mistenkelig lav, Jacques Anquetil. «I dag er dagen med stor D. I dag er dagen du har ventet på, Luis. Det er en kort etappe, non-stop 134 kilometer på egenhånd, ingen store cols, bare mellomstore, uhemmede fjell som kommer uten rom for hvile, og til slutt – Orcières-Merlette, der det ikke finnes noen trær og skygge for de som sliter i solen. Og du, Luis, du er solen!»

Blitzkrieg: Ocaña vs Merckx

Tour de Gabba

For lagene meisles den lange veien mot et nytt Tour de France møysommelige ut etter presentasjonen ved Palais des Congrès, rett ved siden av Triumfbuen, i midten av oktober.

Tour de Gabba: Veien til en ny gul trøye

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.