Pogacar, hors catégorie -
4250 Views

Pogacar, hors catégorie

Regjerende mester Tadej Pogacar tok en klar temposeier i Tour de France. Se høydepunkter, reaksjoner og resultater.

Juni 30, 2021
Skrevet av:

Sykkelmagasinet Foto: Pauline Ballet

Regjerende mester Tadej Pogacar tok en klar temposeier i Tour de France onsdag. Så vidt greide Mathieu van der Poel å forsvare sammenlagtledelsen.

Det ble en tidsthriller om hvem som skulle få ikle seg den gule ledertrøya på torsdagens etappe. Lenge så Pogacar ut til å rappe den fra van der Poel, men nederlenderen holdt unna mot slutten.

– Målet var å ikke tape tid, men jeg plukket i stedet sekunder. Det er jeg veldig fornøyd med. Jeg ville elsket å ta over den gule trøya, men Mathieu ser veldig bra ut, sa Pogacar.

For to uker siden ble han bare nummer tre på tempoen i det slovenske sykkelmesterskapet. Onsdag viste Pogacar at han hadde spart sitt beste til tittelforsvaret i Tour de France.

– I mine siste temporitt gjorde jeg feil etter å ha startet superraskt. I dag kontrollerte jeg farten ganske bra og fant til slutt en perfekt rytme, forklarte han.

Onsdagens etappe gikk mellom Changé og Laval. Som ventet ble det en rolig dag for den norske trioen Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Amund Grøndahl Jansen, som endte langt nede på listene.

Torsdag fortsetter Tour de France med en strekning på 160,6 kilometer. Den er kategorisert som flat og går mellom Tours og Chateauroux.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.