Tøff beskjed for Blikra: - Har fortsatt lyst til å satse videre - Sykkel
5216 Views

Tøff beskjed for Blikra: – Har fortsatt lyst til å satse videre

26-åringen fikk beskjed om at han ikke hadde levert opp til forventningene.

Oktober 07, 2022
Skrevet av:

Jarle

(Sykkelmagasinet): For litt over én uke siden, mottok Erlend Blikra beskjeden han håpet å unngå. Han ville ikke bli tilbudt forlengelse av avtalen med Uno-X Pro Cycling Team.

– Det begynte med at jeg fikk en telefon i sommer der jeg fikk beskjed om å holde meg frisk og skadefri, og at det forhåpentligvis ville gi meg noen gode resultater. Å holde meg frisk og skadefri har jeg klart. Så levde jeg i håpet om at jeg skulle få til noen gode resultater i siste halvdel. Det har jeg ikke klart, selv om kroppen har spilt på lag, oppsummerer den sympatiske 25-åringen overfor Sykkelmagasinet.

Stavanger-mannen ble tidlig i karrieren sett på som et skikkelig supertalent. Blant annet etter at han gikk til topps under Ungdoms-OL som 16-åring.

Han har også slitt med en skade i lysken og mer nylig i nakken.

– Jeg har slitt med nakken helt siden jeg var junior, men med god hjelp fra diverse kiropraktorer hjemme har jeg fått såpass god kontroll at det ikke lenger er noe stress, sier han.

Tøff motstand

I høst har han altså fått en hel del muligheter til å overbevise som spurter. Han kan blant annet skimte med 7.-plass på Post Danmark-rundt-etappen i Skive, og har to topp 15-plasseringer fra belgiske 1.1- og 1.pro-ritt.

Det holdt ikke for å få ny avtale med Pro Teamet.

– Beskjeden var at jeg ikke hadde levert opp til forventningene. Det kan jeg forstå. Det er et lag som har utviklet seg veldig de siste tre årene siden jeg signerte med dem, og de het Uno-X Norwegian Development Team. De har utviklet seg voldsomt de tre årene og fortere enn jeg har klart selv, selv om også jeg har utviklet meg. Basert på det forstår jeg likevel begrunnelsen, sier han.

Les mer innhold med Sykkelmagasinet (+):

– Stor glede av å hjelpe andre når jeg vet de er bedre enn meg

Å stå uten proffkontrakt i oktober måneder er ikke enkelt. Det pågår stadig et race for å holde seg inne blant de 18 WorldTour-lagene neste sesong, og akkurat nå ser det ut til Israel Premier Tech og Lotto Soudal tar et steg ned.

Blikra mener også poengjakten har gitt ham vanskeligere arbeidsforhold i massespurtene.

– Min opplevelse av situasjonen, og i hvert fall under den siste halvdelen av sesongen, er at spurtfeltene i rittene jeg kjørt har hatt unaturlig høyt nivå hvis man sammenlikner det med fjoråret. Både under ritt i kategori 1.1 og 1.Pro har det vært økt tilstedeværelse av WorldTour-lag, og stor forskjell på hva slags spurtere de stiller med. Hvis du tar et ritt som Lichtervelde, så var det to WorldTour-lag der i fjor, mot 11 i år. Det har gjort det vanskeligere å prestere, sier Blikra.

Får hjelp av dansk agent

Mens Stavanger-mannen ble nummer 10 i fjor, men bare nummer 92 denne sesongen. På topp 10-lista finner man Jasper Philipsen, Arnaud De Lie, Dylan Groenewegen, John Degenkolb, Dries van Gestel, Jordi Meeus, Bryan Coquard, Lorenzo Manzin, Gerben Thijssen og Max Kanter.

Kampen om WorldTour-plassene gjør også at noen lag sitter på gjerdet og avventer det endelige utfallet. Samtidig er det mange konsepter som alt er fulle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAKKNEMLIG: Erlend Blikra ser tilbake på et fint opphold hos Uno-X Pro Cycling Team de siste åra. FOTO: WordUp Projects

I håp om å sikre seg en ledig plass på neste øverste nivå, har Blikra blant annet vært i kontakt med den danske agenten Michael Skelde.

– Jeg har prøvd å få kontakt med andre ProTeams. Det er jo i utgangspunktet nivået jeg føler jeg hører hjemme på. Tilbakemeldingene så langt er at lagene har fullt opp. Uten noe særlig resultater å vise til denne sesongen, er det jo vanskelig. Jeg har fortsatt lyst til å satse videre. Utviklingen rent fysisk i år har vært veldig bra, så jeg har lyst til å bygge videre på det, sier Blikra som så sent som for et par dager siden fikk tommel ned fra et belgisk konsept.

– Team Coop jobber fremdeles med å stable en satsing på beina neste år, kan det være interessant?

– Jeg har snakket med Roy Hegreberg. De er ikke helt i mål, men han sier det ser lovende ut. Om det skulle ende opp med en sjanse på kontinentalnivået, skal jeg finne en måte å få det til å gå rundt, sier han.

Takknemlig

Blikra vokter seg vel for å si noe galt om sin nåværende arbeidsgiver, mens han forbereder seg til årets to siste oppdrag: Paris-Bourges og Tour de Langkawi.

Les mer innhold med Sykkelmagasinet (+):

– Jeg hadde ikke vært i tvil om hva jeg hadde gjort

– Skulle du ønske at du fikk en slik beskjed litt tidligere på året?

– Jeg skulle heller ønsket at jeg klarte å få til så gode resultater denne høsten at det hadde ordnet seg.

– Hvordan vil du oppsummere perioden du nå har hatt i Uno-X-laget?

– Jeg er veldig takknemlig for de tre årene jeg har hatt der. Det har vært et kjempelag å sykle på, og jeg skal ta med meg alt jeg har lært der videre.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.