Grøndahl Jansen mister starten av klassikerne - Sykkel
3697 Views

Grøndahl Jansen mister starten av klassikerne

Tilbake i trening etter helseproblemer.

Februar 21, 2022
Skrevet av:

Jarle

(Sykkelmagasinet): Klassikeråpningen Omloop Het Nieuwsblad er kun seks dager unna på kalenderen, og fremdeles har ikke Amund Grøndahl Jansen vært i aksjon for Team BikeExchange-Jayco.

Det betyr at den tradisjonsrike åpningshelga også blir hoppet bukk over av 28-åringen fra Haga. Etter overgangen til det australske laget har utur og problemer dessverre blitt kjenningsmelodien for nordmannen.

2021-sesongen ble i stor grad spolert av helseproblemer: Influensa inn mot klassikerne, magesjau under Sveits rundt og velt med påfølgende ryggsmerter under Tour de France. Etter å ha avsluttet sesongen tidlig, og holdt fokus mot å starte årets sesong flyvende – endte så romerikingen opp med COVID-19-smitte i romjula.

I og for seg ikke noen krise i seg selv, men det plagsomme viruset har gitt BikeExchange-rytteren mer trøbbel enn han kunne forvente:

– Det er COVID-19-viruset som har plaget ham, men det har sittet i mye lengre enn hos noen andre jeg kjenner til, bekrefter sportsdirektør Matthew White i Team BikeExchange-Jayco overfor Sykkelmagasinet.

Tilbake på sykkelsetet

Helseproblemene utsetter sesongstarten i langt større grad enn han hadde sett for seg. Da Sykkelmagasinet var i kontakt med Grøndahl Jansen i midten av forrige måned innså han at Saudi Tour (1.-5. februar) nok kom for brått på.

I stedet håpet han på en retur under Ruta del Sol før klassikeråpningen helga etter.

Nordmannen er heldigvis tilbake på sykkelen nå, men er nødt til å sikre seg nok mengde på treningssykkelen før han kan kaste seg ut i konkurranse igjen.

– Jeg slet litt med Covid’en og utsetter sesongåpningen til etter åpningshelga i alle fall. Jeg trenger none gode treningsuker, forteller han Sykkelmagasinet på vei ut til trening mandag.

Bygges opp til andre halvdel av klassikerne

I tillegg til sykdommen har ryggproblemene fra fjorårets Tour de France gjort at han har mistet en del trening. BikeExchange ønsker derfor å bygge ham rolig opp igjen, noe som betyr at etapperittene Paris-Nice og Tirreno-Adriatico i midten av neste måned også er utenfor rekkevidde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– MYE UFLAKS: Forberedelsene på Teide foran 2020-sesongen ble slukt av koronaen. Nå har viruset også spent bein på Amund Grøndahl Jansen inn mot årets sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik, Sykkelmagasinet.

– Han er helt frisk nå, og planen vår er å få ham tilbake i konkurranse i Italia i midten av mars. En trolig debut kan bli under Milano-Torino (15. mars). Det er synd, men slik er situasjonen akkurat nå, sier White.

Derfra er det ikke mer enn et par uker igjen til Flandern rundt, og i tillegg – kanskje litt oppmuntrende for nordmannen nå – ytterligere 14 dager til brosteinsdronningen Paris-Roubaix. Konkurransebolken kan også ende med å bli forlenget til og med La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Det aller viktigste nå – for rytteren som hadde sitt aller beste år på sykkelen høsten, 2019 – er å finne fram til godt gammel slag. Den jobben gjøres på treningssykkelen i skrivende stund.

– Amund har ikke hatt flyten hos oss fram til nå. Det har vært veldig mye uflaks og tilbakeslag. Men han er en utøver av høy kvalitet, og jeg er helt sikker på at han vil returnere på sitt beste, sier White.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.