Etappe 8: Praia a Mare - Montevergine di Mercogliano - Sykkel
1314 Views

Etappe 8: Praia a Mare – Montevergine di Mercogliano

Serpentiner-avslutning kan gi åpen og underholdende finale. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 209 kilometer
Dato: lørdag 12. mai
Forventet målgang: 16:58-17:31
TV: Eurosport Norge fra 13:00

Det er lite som er mer synonymt med Giro d’Italia enn fjell og klatring, og det ikke mye hvile for spurterne og rouleurer den første uken av giroen. Etter en enkel spurtetappe venter en ny toppfinish på den åttende etappen, selv om den ikke er blant de vasseste.

Vi følger igjen kysten langs Tyrrenhavet til vi når Salerno etter 154,6 kilometer, hvor man trekker nordover inn i landet og tar fatt på de siste 55 kilometerne mot Montevergne di Mercogliano, og det går jevnt oppover majoriteten av veien.

Stigningen er en gammel Giro-kjenning og har holdt målgang ved fem anledninger, sist i 2011, da utbryteren Bart de Clercq tok seieren etter en spektakulær avslutning og Michele Scarponi bare var omtrent en meter fra å snyte ham for seieren.

De siste 10 kilometerne slynger stigningen seg frem og tilbake i vakre serpentinere, som gjør det mulig å stikke avgårde og holde unna i det uoversiktilige terrenget, slik De Clercq gjorde i 2011. Mercogliano-stigningen er 17,1 kilometer lang med snitter bare fem prosent og er derfor ikke ekstremt krevende. Det gjør også utskillelsen mindre og åpner opp for overraskelser.

Vinnertips: Alexey Lutsenko (Astana)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.