Etappe 4: Catania - Caltagirone - Sykkel
1458 Views

Etappe 4: Catania – Caltagirone

Første mulighet for bakkespesialistene. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 198 kilometer
Dato: tirsdag 8. mai
Forventet målgang: 17:00-17:30
TV: Eurosport Norge fra 13:35

Etter en tidlig hviledag og transportdag fra Israel, tar man fatt på rittet igjen på Sicilia, i kystbyen Catania ved Det joniske hav. Etappen starter i skyggen av Etna, som ligger nord for byen, og er en påminnelse om hva som venter to dager senere, på den sjette etappen.

Etappen er det man gjerne kaller en haikjeft, med kupert terreng hele dagen. I tillegg er det også mye svingete vei. Det blir med andre ord en stressende dag med lite hvile, og det blir viktig for sammenlagtrytterne å ligge godt plassert, for å unngå velt og uhell.

Underveis skal man over to fjerdekategorier, Pietre Calde etter 82,4 kilometer og Vizzini etter 150,4 kilometer. Underveis passerer man også Palazzolo Acreide, en by med gresk arv med gammelt amfiteater og kirker, og byen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2002.

Finalen er av et krevende slaget, teknisk og bratt. Etter noen knekkere stuper man inn i Caltagirone, og sykler på kryss og tvers igjennom byen. Den siste kilometeren går det oppover og har en gjennomsnittlig stigningsprosent på 8,5 prosent. Med 600 meter til mål når man klimakset i bakken, hvor det stiger 13%. En venstre sving tar oss ut på oppløpet med 300 meter til mål, hvor det fortsatt stiger jevnt. En avslutning for de eksplosive bakkespesialistene.

Vinnertips: Tim Wellens (Lotto-Soudal)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.