Etappe 3: Be’er Sheva - Eilat - Sykkel
1450 Views

Etappe 3: Be’er Sheva – Eilat

Siste etappe i Israel - årets neste lengste Giro-etappe. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 229 kilometer
Dato: søndag 6. mai
Forventet målgang: 16:45-17:15
TV: Eurosport Norge fra 12:40

Den tredje og siste etappen av Giro-starten i Israel er den nest lengste i årets Giro-utgave. De 229 kilometerne mellom Be’er Sheva og Eilat går i rullende terreng og er langt mer kupert enn den foregående etappen, men er likevel en etappe for spurterne.

Etappen følger Negevørkenen sørover på brede, fine veier. Dagens eneste kategoriserte utfordring kommer etter 127,8 kilometer ved Faranelven, hvor en fjerdekategori skal forseres. Herfra er det flatt og mye slakt nedover, mot Eilat, som er den sørligste byen i Israel og som ligger ved nordspissen av Rødehavet.

De siste 50 kilometerne går det omtrent rett frem hele veien. Inn mot Eilat snevres veien inn i det man passerer noen sjekkpunkter og 1,6 kilometer før mål tar man en u-sving. Herfra går det tilnærmet rett frem i over en kilometer, før man får den siste svingen – 90 grader mot høyre – med 350 meter til mål, så skal det spurtes på 7,5 meter bred vei. Med en så lang etappe vil det trolig kjøres ganske rolig store deler av dagen og uten de store utfordringene i finalen vil det bli svært tøff kamp om posisjonene, med mange endringer på hvem som har initiativet i front. Ut på oppløpet blir timing og posisjon kritisk, og man kan ikke være lengre bak enn femte-sjetteposisjon.

Vinnertips: Sacha Modolo (EF Education First-Drapac)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.