Etappe 15: Tolmezzo – Sappada - Sykkel
961 Views

Etappe 15: Tolmezzo – Sappada

Rittets eneste Dolomitt-etappe. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 176 kilometer
Dato: søndag 20. mai
Forventet målgang: 16:56-17:34
TV: Eurosport Norge fra 13:20

Den 15. etappen er rittets eneste i Dolomittene, men gir rytterne rikelig med utfordringer å bryne seg på. Fra starbyen Tolmezzo stiger det umiddelbart og de første 20 kilometerne går opp over en ukategorisert stigning, før man tar fatt på veien mot bunnen av dagens første kategoriserte stigning, tredjekategorien Passo della Mauria, som er 8,8 kilometer à 4,4 prosent.

Deretter venter en lengre, falsk flate før man ender opp i Cortina d’Ampezzo, som var vertsby for vinter-OL i 1956. Herfra går det bratt oppover andrekategorien Passo Tre Croci, som starter med fem kilometer à 9,4 prosent. Den flater noe mer ut etter hvert, men er totalt 8,3 kilometer à 7,5 prosent.

Fra toppen av Tre Corci sykler man et godt stykke utfor og sykler langs innsjøen til Auronzo di Cadore, hvor finalen og tre suksessive klatringer starter. Først er det Passo d Sant’Antonio, som etter en behagelig start går inn i fem kilometer à 9,4 prosent.

Etter 8,3 kilometer når man toppen, stuper utfor og ikke lenge etter venter Costalissoio, en ny vegg, med 10,6 prosent over de første 2,5 kilometerne. Den avsluttende bakken til Sappada er noe enklere enn de foregående. Den følger elven Piave fra San Pietro di Cadore og er uten det verste snittet, men med et parti i midten av klatringen som er tøft. Deretter flater det ut og de siste to kilometerne er ganske enkle.

Vinnertips: Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.