Hyperice Normatec 3 - Sykkel
3010 Views

Hyperice Normatec 3

I en hektisk hverdag med mye trening og utenomsportslige aktiviteter tror jeg de fleste av oss har kjent på stinne og slitne bein. Enten man lever som toppidrettsutøver eller familiefar er det ingen ulempe å få behandlet beina når og hvor man selv måtte ønske. Det som er testet er Normatec 3.0 Leg System fra Hyperice, altså et system for luftkompresjon til beina.

Mai 22, 2023
Skrevet av:

administrator

Innen toppidretten er nok Normatec kjent for en del, og spesielt innenfor sykkelsporten. Disse kompresjonsbeina som tas på der man har mulighet eller når det passer hver enkelt gjør det praktisk i forhold til både restitusjon og generell velvære.

Normatec tilbyr dynamisk luftkompresjon der man selv bestemmer både varighet på økta og styrke på selve kompresjonen. Man har mulighet til å velge mellom 7 styrker og varighet fra 15 minutter og opp til 1 time. Varigheten på selve styringsenheten og motoren i hele systemet er opptil 3 timer når den er fulladet. Med Zoneboost™ teknologi kan man også velge å legge ekstra tid og press på bestemte soner om man skulle ha behov for det. Kan også nevnes at Normatec leverer utstyr til hofter og armer, som enkelt kan kobles på samme kontrollenhet med egne funksjoner for dette, men dette er ikke testet i denne omgang.

Det var knyttet stor spenning til selve testingen av Normatec for første gang etter å ha sett det en rekke ganger både hos venner på amatørnivå, men også i bussen til profesjonelle lagbusser på worldtouren. Systemet er testet i en generell hektisk hverdag som småbarnsfar, men også hardere treningsperioder for å utforske og kjenne på effekten.

Allerede da jeg var i gang med å pakke opp systemet fikk jeg en følelse av at her var det snakk om et kvalitetsprodukt. Selve innpakningen bestod av stivere papp og farget plast rundt selve komponentene, og gav et generelt godt førsteinntrykk. Jeg var dermed ikke vond å be som en liten unge med en ny leke på julaften, og beina ble testet utpå kvelden etter en lengre dag med jobb og familieforpliktelser.

Både sammensetningen av systemet og selve kontrollenheten fremstår intuitiv og brukervennlig. Det føles aldri som man trenger en brukerveiledning selv om dette selvfølgelig medfølger. Det er enkle knapper for hver enkelt funksjon og det står klart hva knappen regulerer, noe som gjør produktet brukervennlig for de aller fleste. Med den nye oppgraderte kontrollenheten, som for øvrig også passer eldre versjoner, er det nå Bluetooth med mulighet for tilkobling til app der man kan optimalisere og skreddersy egne restitusjonsøkter om man skulle ønske det. Beskjedent satt jeg styrken på 4, altså midt på og varigheten til 30 minutter. Det tar ikke lang tid før man merker effekten, og effekten er ganske godt merkbar for en som ikke har prøvd produktet før. Kompresjon, eller sammentrekninger som det er, er et ledd i å øke blodsirkulasjonen og det er grunn til å tro at det er akkurat denne effekten som merkes. Effekten var såpass merkbar at jeg ble litt småsvimmel en liten periode før det gradvis gikk over igjen. Overrasket over effekten og usikker på om det var tilfeldig eller rett og slett placebo overtalte jeg husfruen til å prøve en runde uten å si noe om hva jeg selv opplevde.

Da hun opplevde samme effekten kunne det konstateres at her skjer det noe kroppslig. På bare 30 minutter følte vi begge en økt blodsirkulasjon og avslapning, rett og slett en god måte å avslutte dagen på.

Etter noen uker med testing, både etter normale hverdager og etter harde treningsøkter er inntrykket det samme: systemet bidrar til økt blodsirkulasjon som igjen hjelper på restitusjonen. Man merker fort ved å prøve de forskjellige styrkene hva som passer for en selv, og personlig synes jeg det funket best å finne en styrke som passet meg og mine bein. Samtidig funker det godt med Zoneboost™ der man skulle ha behov for det, enten det er snakk om stive legger eller slitne lår den aktuelle dagen.

Selv om det finnes andre tilbydere av tilsynelatende samme produkt er det ingen som kan måle seg med Normatec pr dags dato. Kombinasjonen av brukervennlighet, størrelse på hele systemet og opplevd effekt fremstår som enestående. Det faktum at systemet er godkjent av TSA (Transportation Security Administration) gjør at det også er mulig å ha med som håndbagasje på fly. Selv om systemet kan pakkes og bli relativt kompakt gir det ikke plass til så mye annet om det skulle benyttes som håndbagasje, til gjengjeld har man muligheten for en kjapp massasje om man skulle være på en lengre reise. Om det er verdt den stive prisen får være opp til hver enkelt å vurdere, men at det har en effekt på blodsirkulasjonen er ganske sikkert. Skulle man gå til innkjøp får man en egen personlig massør som gjør jobben når det selv skulle passe deg, enten man er toppidrettsutøver eller ikke.

Pris: kr 9.999,-

FAKTA – Hyperice Normatec Leg System 3.0

  • Dynamisk luftkompresjon for økt blodsirkulasjon
  • Vitenskapelig testet og støttet med dokumentert effekt
  • Bluetooth og app-tilkobling for personlige restitusjonsøkter
  • TSA-godkjent som håndbagasje på fly
  • Intuitivt design og brukervennlig

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.