Wærenskjold skuffet etter VM-tempo - Sykkel
1241 Views

Wærenskjold skuffet etter VM-tempo

– Jeg ble jo litt stresset da jeg ble tatt igjen.

September 25, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Den belgiske storfavoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i VM tirsdag. Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass.

Evenepoel brukte 33,15 minutter på de 27,7 kilometerne i Innsbruck. Han var dermed hele 1,24 minutter foran nestemann på lista, australske Lucas Plapp.

Søren Wærenskjold kommer fra Mandal, men sykler for Ringerike. 18-åringen var en av favorittene sammen med belgieren Evenepoel foran tirsdagens ritt.

Belgieren har vunnet nesten alt han har deltatt i denne sesongen, men ble slått av Wærenskjold på en kortere tempo tidligere i sommer.

Allerede etter 18,1 kilometer hadde belgieren slått knockout på konkurrentene i Innsbruck og nesten tatt igjen Wærenskjold som startet ett og et halvt minutt foran.

Nordmannen tok seg sammen etter sjokket og endte i mål 1,50 minutter bak vinneren. I fjor endte 18 åringen på 33.-plass på VM-tempoen i Bergen.

Han hadde 13 sekunder opp til italienske Andrea Piccolos bronse tirsdag.

– Jeg er skuffet. Jeg var for dårlig midtpartiet. Hodet var nok ikke helt med der. Jeg vet at jeg kan mye bedre enn dette, sa Wærenskjold til TV 2.

– Jeg ble jo litt stresset da jeg ble tatt igjen. Remco var jo bare helt rå denne gangen, sa nordmannen.

Fredrik Gjesteland Finnesand fra Sandnes startet med sykling for bare ett år siden. Han trente seg opp igjen etter en kneskade på fotballbanen med å sykle, og treningsdagboken hans på Strava var så imponerende at Sandnes Sykleklubb tok kontakt. Tirsdag sto han på startstreken i VM.

Nordmannen veltet tidlig og gikk til legesjekk etter målgang med en opprevet og blodig drakt. Han endte på 39.-plass, slått med 4,18 minutter av teten.

Menn junior (27,7 km):

1) Remco Evenepoel, Belgia 33.15, 2) Lucas Plapp, Australia 1.24 min. bak, 3) Andrea Piccolo, Italia 1.38, 4) Michael Hessmann, Tyskland 1.48, 5) Søren Wærenskjold, Norge 1.50, 6) Ilan van Wilder, Belgia 2.01, 7) Manuel Michielsen, Nederland 2.11, 8) Joseph Laverick, 2.22, 9) Jacob Hindsgaul Madsen, Danmark 2.27, 10) Michael Garrison, USA 2.33.

Øvrig norsk: 39) Fredrik Gjesteland Finnesand 4.18.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.