VM i Sveits avlyst på grunn av koronasituasjonen - Sykkel
969 Views

VM i Sveits avlyst på grunn av koronasituasjonen

En ventet avgjørelse sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk.

August 12, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

VM i landevei som skulle gått i sveitsiske Agile-Martigny fra 20. til 27. september kan ikke arrangeres på grunn av sveitsiske smittevernregler.

Det bekrefter både arrangøren og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) onsdag.

Det har vært forbudt med offentlige arrangementer med mer enn 1000 deltakere i Sveits i lengre tid. Nå har sveitsiske myndigheter besluttet å forlenge forbudet fram til 1. oktober.

Hele 45 land er dessuten underlagt karantene for innreise til Sveits fra 8. august. Det ville fratatt mange av deltakerne muligheten til å delta. Hele 1200 utøvere, alt fra juniorer til eliteutøverne fra 90 nasjoner, skulle i utgangspunktet deltatt i mesterskapet.Full forståelse

Det var planlagt elleve øvelser over åtte dager, og det ville blitt nærmest umulig å etterleve reglene om sosial distanse, heter det blant annet i en pressemelding på VM-arrangørenes  nettsted.

– Dette kommer ikke som noen større overraskelse. Man har hatt sine mistanker om at det ville ende slik. Vi har håpet at de skulle få det til, og at man kunne øke antallet personer på arrangementer, men så lenge grensen har vært på 1000, har jeg innsett at det er små sjanser, sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, til NTB.

Han understreker at han har full forståelse for beslutningen som nå er tatt, men signaliserer samtidig at den sannsynligvis kunne vært tatt tidligere. 

– Vi lever i en tid der ting forandrer seg fra dag til dag, men med utviklingen i det siste kunne nok avgjørelsen vært tatt tidligere. Selvfølgelig vil man samtidig vente til det siste og klamre seg til det siste halmstrået, sier Falk.Tviler på reserve-VM

Det norske støtteapparatet har naturlig nok bestilt hotell, rekognosert løyper og gjort sine forberedelser til mesterskapet som nå går fløyten.

– Vi må bare innse at det ikke blir noe av. Vi har vært ganske klare over at dette ville bli vanskelig å gjennomføre, sier Falk.

Sportssjefen har fått informasjon at det fra sykkeltoppene er kommunisert at elite-VM for menn og kvinner kan bli arrangert på de samme datoene på et annet sted enn i Sveits.

– Det er bare en måned igjen, så jeg har liten tro på at det er mulig. Blir det et VM et annet sted, er det veldig kort tid å forberede seg, sier Falk.

Hvem som eventuelt kan ta på seg å arrangere et reserve-VM er ikke klart.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.