Van der Poel vant Amstel Gold Race etter utrolig opphenting - Sykkel
1107 Views

Van der Poel vant Amstel Gold Race etter utrolig opphenting

Kopierte farens triumf i den nederlandske klassikeren.

April 21, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det så lenge ut til at danske Jakob Fuglsang (Astana) eller Julian Alaphilippe (QuickStep) skulle stikke av med seieren i søndagens Amstel Gold Race. Begge hadde ligget lenge i tet, men det var til slutt Mathieu van der Poel (Corendon – Circus) som først krysset målstreken etter det som ble en vanvittig spennende avslutning i Valkenberg.

24-åringen ristet på hodet og kunne knapt tro at triumfen var et faktum. Nederlenderen lå nemlig et snaut minutt bak lederne da det gjensto fem fattige kilometer, men etter siste forsering av Cauberg-bakken klarte han på utrolig vis å spise opp forspranget og spurte til seier med ti ryttere på hjul.

Triumfen kom 29 år etter faren Adri van der Poel vant endagsrittet. Sykkelkross-verdensmesteren har dermed vært en av vårsesongens store sensasjoner, med seire i Dwars door Vlaanderen, De Brabantse Pijl og Grand Prix de Denain, samt 4.plass i Flandern rundt før søndagens storseier.

Simon Clarke tok annenplassen, mens Fuglsang ble nummer tre. Alaphilippe måtte ta til takke med den skuffende fjerdeplassen.

Odd Christian Eiking var Norges håp i rittet. Han hadde ambisjoner om å bli blant de ti beste, men var ikke med i plasseringskampen i likhet med August Jensen. Askøyværingen har slitt med pollenallergi og slet med pusten i søndagens ritt.

– Dagen var litt tung. Det er ikke helt det jeg hadde håpet, sa en skuffet Eiking til TV 2 etter målgang.

Kasia Niewiadoma fra Polen vant kvinnenes ritt foran hjemmehåpet Annemiek van Vleuten.

@NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.