Ukens profil: Anne Lise Katle - Sykkel
2160 Views

Ukens profil: Anne Lise Katle

Sykkelglad: Bildet mener Katle beskriver hun godt: Glad i litt vanskelige stier som etter hver byr på mye fart. - Vi er nok litt avhengige av fart og spenning, sier hun. Foto: Ingvar Fleten

April 08, 2016
Skrevet av:

kjetil

Som en av de viktigste bak velodromprosjektet i Asker, spår hun første spadetak om ett år.

SM: Hvem er Anne Lise Katle?
ALK: Tidligere daglig leder i Asker Cykleklubb, initiativtaker og pådriver for velodrom i Asker.

SM: Du er en viktig pådriver for velodrom i Asker. Fortell om hvordan det startet.
ALK: Det startet bare med en ide hvor vi sto og hang på Asker Sykkelsenter og tenkte: «Skal vi ikke ha en velodrom, da? Jo, det må vi ha». Dette er lenge siden, vi snakker om 5-6 år tilbake i tid. Vi så det i et barn- og ungdomsperspektiv med å lage trygge sykkelmiljø utenfor landeveien for de minste. Etter hvert kom forbund og kommune inn i bildet og siden har vi jobbet jevnt og trut med dette. Nå er vi godt i gang

I den sammenheng ble jeg også engasjert i Asker idrettsråd. Jeg stilte meg til disposisjon for styret der med tanke på velodromen, men i en sånn stilling får du ikke jobbet med sykling. I to år gjorde jeg alt utenom sykling, noe som var veldig interessant. Man får et innblikk i andre idretter og møter folk som er kjempeflinke til å drive sin klubb, noe vi i Asker CK har lært av. Vi ha vært vandt til å være ute på landeveien alene uten støtte, men nå har vi lært den relasjonen mellom klubb og kommune, noe som har vært svært nyttig. Jeg var nok den første lederen som så nytte av å sette sykkelsporten i et bilde med resten av idretten og hvordan man kan dra nytte av hverandre. Nå er Asker CK en naturlig del av Asker idrettsråd, vi bidrar tungt der også.

SM: Hvor langt unna vil du si man er første spadetak til velodrom i Asker?
ALK: Vi starter med reguleringsarbeid snart som vil, og må, ta ett år. Mens denne prosessen går, jobber sykkelforbundet videre med å finne partnere. Men første spadetak? Ett år. Det er mulig og optimistisk. Det må vi være.

SM: Hva er årsaken til at du kom inn i sykkelsporten og har engasjert deg så kraftig?
ALK: Jeg begynte å sykle i voksen alder og drev ikke med dette i barn- og ungdomsalder. Men i voksen alder fant jeg ut at dette var en fin individuell idrett å trene i med små barn. Da fant jeg Asker CK og begynte å sykle med en fin damegjeng der tidlig på 2000-tallet. Da ungene begynte å bli 6-7 år dannet jeg og noen foreldre en sykkelgruppe for de aller minste. Da datteren min også begynte å sykle ble det naturlig å engasjere seg i organisering av klubben.

SM: Dere høres jo ut som en skikkelig sykkelfamilie?
ALK: Ja, vi sykler alle fire. Akkurat nå er mannen min i Pyreneene for å sykle enduro.

SM: Hvor aktiv har du selv vært? Har du syklet mye ritt?
ALK: Jeg har syklet en del ritt, ja. Jeg har vært med på Norgescup rundbane og UB-cup, nå Kalascup. Ungene er med og da var det bare for meg også bli med. Det er moro å treffe nye folk, men i det siste nå har det blitt litt færre startnummer på styret.

SM: Fortell om rollen du hadde i Asker CK. Hvor lenge satt du som daglig leder?
ALK: Jeg satt i styret i åtte år og begynte som økonomiansvarlig. Deretter var jeg leder i seks år, noe jeg syns var lenge nok. Det er viktig å få inn nytt blod og man trenger å se ting på litt nye måter. Det var utrolig moro hvor man treffer mange flinke folk.

SM: Er du fortsatt aktiv i klubben?
ALK: Jeg skal få lov til å være trener for rekrutter, de mellom seks og åtte år, en jobb jeg har hatt tidligere også. Det er kjempegøy og en sykkelglede utav en annen verden.

SM: Hvordan trener man så små syklister?
ALK: Da skal man bare leke. Det er sisten på sykkel, stafett og hermegåsa. I tillegg lærer man bremseteknikk, bevissthet rundt bare forbremst, bakbrems og begge. Etter hvert skal man lære å bytte slange og slike ting også, men ellers er det bare lek. Det kan bli langturer også dersom de ønsker det etter hvert hvor vi tar med matpakke, legger inn bading og slikt. De unge har kapasitet, men det må være moro. Heldigvis er det også like mange voksne som barn med på slike turer.

SM: Hvis du skulle få ett ønske oppfylt, hva ville du endret med norsk sykkelsport?
ALK: Kanskje at man kunne fått til mer hvis man var enda mer engasjert på tvers av grener og klubber. Vi er en ung og liten sport i Norge sammenlignet med fotball og ski. Jeg skulle gjerne ønske at vi heiet mer på hverandre, at vi dytter hverandre fremover, at vi deler kunnskap. Jeg vil også ha velodrom i Stavanger.

SM: Jeg hører åpenbart på dialekten din at du ikke er fra Asker.
ALK: Nei, jeg er fra Karmøy. Jeg flyttet derfra i 1986 og kom til Asker i 1999. Jeg har bodd lengre på østsiden av fjellet enn i vest. Jeg trives overalt, men vi reiser mye til Vestlandet på ferie. Jeg må ha vestlandsk natur.

Fakta:
Navn: Anne Lise Katle
Fødselsdato: 04.08.1967
Føde/hjemsted: Avaldsnes/Asker
Aktuell: Initiativtaker og pådriver for velodrom i Asker. Nylig avgått daglig leder i Asker CK

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.