Tour-legen mener det var rett å la Bardet sykle videre etter hodesmellen - Sykkel
1150 Views

Tour-legen mener det var rett å la Bardet sykle videre etter hodesmellen

Medisinske stab forsvarer avgjørelsen om å la Romain Bardet sykle videre etter å ha fått en smell i hodet fredag.

September 12, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Tour de Frances medisinske stab forsvarer avgjørelsen om å la Romain Bardet sykle videre etter å ha fått en smell i hodet fredag. 

Det vekket reaksjoner da det ble kjent at sammenlagthåpet Bardet syklet videre på fredagens etappe. Han trakk seg sent fredag kveld fra resten av Touren på grunn av hjernerystelsen han pådro seg i fallet.

Thor Hushovd er blant dem som reagerer sterkt på at Bardet fikk sykle videre, men rittlege Florence Pommerie forsvarer avgjørelsen.

– Alt som teller for rytteren er å komme seg tilbake på sykkelen og starte igjen. Hvis de klarer det, eliminerer vi muligheten for en alvorlig hodeskade med en gang. Vi følger med på rytteren. Romain Bardet mistet ikke bevisstheten, og undersøkelsen vi gjorde var konsistent, sier Pommerie.

– Vi nektet ham ikke å fortsette fordi det ikke var kliniske tegn. Det han sa til oss var sammenhengende. Han snakket tydelig, ba om smertestillende midler og brukte riktige navn på dem. Dette er betryggende elementer i en nevrologisk undersøkelse, sier hun.

Lagsjef i AG2R-laget til Bardet, Vincent Lavenu, sier at Bardet følte seg dårlig i bilen på vei fra målområdet og kastet opp. 

– Vi hadde allerede planlagt en skanning av hodet, og dro dit direkte. Han hadde problemer, han var tregere enn vanlig, sier Lavenu.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd mener imidlertid rittlegen burde stanset Bardet.

– Sett i ettertid er det helt feil at han fortsatte, men i kampens hete, det er jo leger til stede, så er det rittlegene som burde tatt den avgjørelsen. De burde sett at han ble ustø da han reiste seg opp igjen og måtte sette seg igjen, sier Hushovd til  TV 2.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.