Sykkelstjerne etter grusom velt: – Legene reddet livet mitt - Sykkel
1119 Views

Sykkelstjerne etter grusom velt: – Legene reddet livet mitt

Jakobsen takker helsepersonellet som behandlet ham i sekundene etter skrekkvelten i Tour de Pologne.

August 18, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Den nederlandske sykkelstjernen Fabio Jakobsen takker nå det medisinske personellet som behandlet ham i sekundene etter skrekkvelten i Tour de Pologne.

Jakobsen ble livstruende skadd da han gikk i asfalten i spurten på åpningsetappen i Polen tidligere denne måneden. 23-åringen pådro seg alvorlige hodeskader og ble lagt i kunstig koma.

Nå snakker sykkelprofilen om velten som satte en alvorlig støkk i hele sykkelmiljøet.

«Intensivlegene og sykepleierne ved målstreken i Katowice reddet livet mitt, og for det er jeg ekstremt takknemlig», skriver Jakobsen i en uttalelse på nettsidene til Deceuninck-Quick-Step-laget.

Han tilbrakte den første uken etter den fryktelige velten på St. Barbara-sykehuset i Sosnowiec.

«Her opererte de meg øyeblikkelig i fem timer og ga meg sjansen til å leve. Jeg er evig takknemlig overfor alle de ansatte på sykehuset», skriver syklisten.

«Jeg hadde en mørk og vanskelig periode på intensivavdelingen, der jeg var redd for ikke å overleve», fortsetter 23-åringen, som takker for han fikk ha familien ved sin side.

«Det ga meg styrke», skriver han.

I forrige uke ble han overflyttet til sykehuset i Leiden i hjemlandet, og nå opplyser Jakobsen at han er utskrevet og sendt hjem. Der fortsetter rehabiliteringen.

De neste månedene kommer til å inneholde mye hvile som følge av den alvorlige hjernerystelsen han pådro seg. I tillegg venter en rekke nye operasjoner som følge av skadene han pådro seg i ansiktet.

Jakobsen takker avslutningsvis for alle støttemeldinger den siste tiden.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.