Sykkelforbundet styrer mot stort underskudd - Sykkel
1001 Views

Sykkelforbundet styrer mot stort underskudd

Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden.

Februar 25, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden.

På bunnlinjen lyser det ildrøde underskuddet, skriver Bergens Tidende, som har sett tallene. Fjorårets sykkel-VM ble en publikumssuksess, men har endt opp som et økonomisk mareritt. Nesten hele underskuddet kan tilskrives arrangementet i Bergen.

To store utgiftsposter er et kausjonsansvar på 1,8 millioner kroner overfor arrangørselskapet Bergen 2017 AS og garantikostnader på 14,1 millioner kroner til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å arrangere VM. I tillegg er 3,7 millioner kroner i aksjer i arrangørselskapet ført som tap.

Men selv om forbundet sitter igjen med en negativ egenkapital på 13,5 millioner kroner, tror ikke lederen for region sør i NCF, Terje Johnsen, det ender med konkurs. Han påpeker at dersom forbundet ikke kan betale avgiften til UCI, blir det ingen deltakelse i internasjonale ritt i UCIs regi.

– Det vil bringe Idrettsforbundet på banen, som kanskje vil kunne overta driften og ta økonomisk ansvar, mener Johnsen, som flere ganger har vært kritisk til den økonomiske utviklingen knytte til VM.

Generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges idrettsforbund hadde lørdag kveld ikke besvart avisens henvendelser. Det hadde heller ikke avtroppende sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Regnskapet skal vedtas av forbundet i mars.

(NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.