Sporing kan redde sykkelen din - Sykkel
1729 Views

Sporing kan redde sykkelen din

Trøndersk teknologifirma ønsker å løse globalt problem.

Mars 24, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Trøndersk teknologifirma ønsker å løse globalt problem.

Det norske firmaet Tail it ble startet opp for tre år siden, i 2017, i Trondheim. De startet med å selge GPS-klokker for barn, en smartklokke hvor man kan følge barnets posisjon på telefonen og samtidig kommunisere med barnet. God interesse for produktet var bakgrunnen for en kampanje på Kickstarter, for å kunne utvikle flere produkter. Den endte opp med en finansiering ni ganger over det opprinnelige målet.

I dag har firmaet fem forskjellige GPS-trackere, deriblant en sykkeltracker. Firmaet vokser raskt og distribuerer i dag via Respons Nordic, som distribuerer GoPro i Skandinavia og Benelux. I tillegg har man nettopp signert en avtale med distributør i USA, og har flere avtaler på gang verden over.

«Det er jo et globalt problem, dessverre. Vi synes det er på tide at det kommer en ordentlig løsning,» forteller Martin Berg Hagen, som er COO (Chief Operative Officer) i Tail it, – og legger til at de nettopp har solgt 200 trackere i Sør-Afrika.

Utfordringer

Han forteller at målet er å lage et produkt som er så fleksibelt og universalt som mulig, samtidig som det også må være enkelt å bruke. Det finnes i dag en rekke forskjellige sykkeltrackere, enten plassert inne i rammen eller i flaskeholderen. Tail it sin sporer putter du inn i sykkelstyret. Utviklingen av den var utfordrende.

«Vi må sørge for at den passer 99 prosent av alle sykler. Det er veldig viktig. Samtidig så ville vi ha en veldig bra batterikapasitet. Da må du ha veldig mye batterier, men hvordan får du det i en fleksibel løsning var jo også en problemstilling vi slet litt med,» sier Berg Hagen.

Tail It sin sykkeltracker koster 999,- nok og i tillegg kommer abonnement, ettersom enheten krevet SIM-kort. Abonnementene koster fra 59,- til 99,- i måneden, alt etter bindingstid. For øyeblikket har sporingsenheten en oppgitt batteritid på opptil åtte uker i fulladet stand. I tillegg satte man sikkerhet i høysetet og jobbet lenge med løsninger som skulle forhindre tyver å fjerne sporingsenheten. Tail it fikk utviklet en låsemekanisme som de senere har fått patentert.

«Vi måtte ha en spesiell mekanisme som kunne komme med selve trackeren vår. Da gikk det på å utvikle spesiallagde skruer og et spesial skrujern, som kommer med trackeren.»

Berg Hagen sier at de hele tiden jobber for å gjøre den trackeren enda mer universal. Spesielt jobber de med å forbedre trackerens tilhørende app for øyeblikket.

«Slik du kan se sykkelturene dine for eksempel, konkurrere mot venner, gjøre det til en mer morsom opplevelse, og få litt mer spill i det.»

Sykkelen var borte

Det er en grufull følelse å komme ut i boden eller ut fra butikken, og så er ikke sykkelen der. Kanskje er den allerede hundrevis av kilometer unna eller kanskje er den rett rundt hjørnet.Berg Hagen forteller om en kunde i London, som nylig ga firmaet tilbakemelding på at han hadde funnet sin bortkomne sykkel.

«Han hadde satt fra seg sykkelen sin. Plutselig var den borte og han fant den igjen. Da var det noen som hadde tatt den og flyttet den tre kvartaler bort, så det var ikke så veldig langt. Men takket være trackeren så fant han den igjen. Det er jo en del sånne ting som dukker opp.»

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.