Slik prioriterer Kristoff den nye sykkelhøsten - Sykkel
835 Views

Slik prioriterer Kristoff den nye sykkelhøsten

UAE-rytteren håper å få en plan i løpet av et par uker

Mai 05, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

2020-utgaven av Giro d’Italia overlapper med flere klassikere og sykkelhøydepunktene kommer tett utover høsten, men Alexander Kristoff vet hva han må prioritere.

Det ble klart da Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tirsdag offentliggjorde  den reviderte sykkelterminlisten.

De tre Grand Tour-rittene i Frankrike, Spania og Italia bli avviklet i løpet av bare 71 dager, og Giro d’Italia og Vuelta a España kommer til å overlappe slik at ingen kan delta i begge. Flere av de gjeveste endagsklassikerne, de såkalte monumentene, kolliderer også med disse rittene.

UAE-proffen Alexander Kristoff vet ikke per nå om han kommer til å sykle en Grand Tour, men han utelukker langt på vei Giro d’Italia.

– Jeg ønsker å kjøre klassikerne, og da blir det sannsynligvis ikke Giroen, for den krasjer med Flandern rundt, sier Kristoff til NTB.

– Jeg må kjøre et opplegg der jeg får med meg den uken i Belgia (Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen og Ronde van Vlaanderen). Det er de løpene jeg presterer best i, så da blir det et naturlig sesongmål for meg, legger han til.

Den utsatte sykkelsesongen starter opp med Strade Bianchi 1. august, og det siste enkeltrittet er monumentet Il Lombardia 31. oktober.

De store etapperittene kolliderer også med flere store endagsritt. Liège-Bastogne-Liège går 4. oktober, mens Ronde van Vlaanderen er lagt til 18. oktober. Paris-Roubaix går én uke deretter.

Av sykkelsportens øvrige monumenter går Milano-Sanremo 8. august. Det rittet vant Kristoff i 2014. Han har også vunnet Ronde van Vlaanderen og er regjerende mester i Gent-Wevelgem.

Stavanger-mannen håper på en avklaring rundt høstsesongen i løpet mai.

– Jeg tror det kommer rimelig kjapt. Jeg tror nok lagene har møter nå, og jeg håper å få en plan i løpet av et par uker.

UCI opplyser at både ryttere, lag og arrangører har vært involvert i samtalene som har pågått den siste tiden. Samtidig understrekes det i en pressemelding at datoene som nå foreligger kan måtte endres dersom virussituasjonen tilsier det.

– Vi har satt sammen en solid attraktiv og variert ny terminliste som er så realistisk som mulig, sier UCI-president David Lappartient.

Seks av sykkelrittene som så langt er utsatt, blant dem Sveits rundt, er avlyst og får dermed ingen plass i den reviderte terminlisten.

Sykkel-VM kjøres som planlagt i sveitsiske Aigle-Martigny i perioden 20. til 27. september, altså rett etter Tour de France. Ingen verdenstourritt er lagt i samme periode.

Helgen 20. til 23. august er satt av til nasjonale mesterskap. Årets NM er flyttet og vil bli arrangert på Ringerike.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.