Slik blir Tour de France-åpningen i Danmark - Sykkel
2647 Views

Slik blir Tour de France-åpningen i Danmark

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier den danske statsministeren.

Februar 21, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Onsdag ble det klart at starten i Tour de France i 2021 går i København. Nå er det bekreftet at ytterligere to etapper skal kjøres i Danmark.

– Det var en gang. Slik starter mange eventyr, og i dag skriver vi enda et dansk eventyr. Eller vi bekrefter i det minste at det ikke var en «fake news» i går. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen under torsdagens pressekonferanse i rådhuset i København.

De tre etappene som er lagt til Danmark om to år skal gå 2., 3. og 4. juli.

Den første etappen er en tempo i København på 13 km. Deretter skal det kjøres en etappe på 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg. Det vil si at Tour de France-feltet skal kjøre over Storebæltsbroenen. Den tredje etappen går fra Vejle til Sønderborg.

Etappene

Danmarks hovedstad har vært vert for Sykkel-VM fem ganger. Det er mer enn noen annen by. Og kanskje blir en ny rekord satt i denne tempoløypa i København? Den flate ruten gjennom den historiske delen av byen borger iallafall for raske tider i kongensby. Rytterne suser forbi ikoniske København-severdigheter som Tivoli og Den lille havfruen, og vil også krysse Dronningens bro, som er verdens mest travle sykkelsti.

For rytterne på første fellesstartetappe handler det om å være oppmerksomme på vinden. Sidevind kan slå til, særlig langs Storebæltsbroenen, strekning på ca. 18 km på E20 og forbinder øyene Fyn og Sjælland. Fra broen er det bare 3 km til mål i Nyborg, som er kjent for sitt middelalderslott. Det er flatt, men avgjørende sekunder eller minutter kan både vinnes og tapes på denne etappen.

Etappe 3 fra Velje til Sønderborg blir trolig en god mulighet for spurterne.

Ifølge Tour-direktør Christian Prudhomme var det åpenbart at Touren en gang var nødt til å komme til sykkelglade Danmark.

– Det er en stor ære for oss, og vi er stolte av at vi får Tour-starten i København. Jeg har under mine besøk i Danmark innsett hvor mye følelser dere har for Touren. Jeg ble også mektig imponert under sykkel-VM i 2011, sa Prudhomme.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.