Slik belønnes Grøndahl Jansen etter supersesong - Sykkel
909 Views

Slik belønnes Grøndahl Jansen etter supersesong

25-åringen øyner sin mulighet i VM.

September 28, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Stjernetunge Jumbo-Visma er så begeistret over Amund Grøndahl Jansens kruttsterke sesong at en lang og forbedret kontrakt snart havner på nordmannens bord.

Sykkelproffen har bak seg en strålende sesong på sykkelsetet. Under Tour de France gjorde han en råsterk jobb for spurteren Dylan Groenewegen og lagkaptein Steven Kruijswijk og fikk skryt fra alle hold. I tillegg har 2019 bydd på hans to første seirer som proff og en rekke andre framskutte plasseringer. Nylig tok han en sterk femteplass i semi-klassikeren Bretagne Classic.

Ikke rart ledelsen i hardtsatsende Jumbo-Visma er strålende fornøyd. Nå går det mot kontraktsforlengelse selv om Grøndahl Jansen fortsatt har ett år igjen av sin nåværende avtale.

– Jeg skal få et tilbud etter VM, hvor vi legger på noen år eller åpner muligens neste år for å legge på noen år. De har i hvert fall uttrykt ønske om å beholde meg og at de vil starte den prosessen nå i vinter. Vi får se hva de kommer med, smiler Grøndahl Jansen til NTB.

I en stol i resepsjonen på det norske utøverhotellet i utkanten av Leeds utdyper han egne tanker rundt sykkelframtida. Den handler på kort sikt om søndagens VM-fellesstart i Yorkshire. På lang sikt handler det om å gjøre kloke økonomiske valg.

– Man hører alltid at man ikke skal sykle for pengene, men på et visst tidspunkt har det noe å si det også. Jeg har ingen utdanning og ingen klar tanke om hva jeg kan leve av etter karrieren, så man må prøve å spare litt pensjon der man kan. Jeg ønsker å ha en kontrakt der jeg kan leve godt og samtidig sikre litt framtid, smiler Grøndahl Jansen.

Utviklet seg

I tre år har han syklet for Jumbo-Visma og tatt store steg på veien. Laget har utviklet seg i nær sagt samme tempo som ham selv.

Da nordmannen kom inn i 2016, kom han til et lite lag med begrenset budsjett og begrenset kvalitet i stallen. Inntrykket var samtidig godt. 

– Jeg tenkte det var et lag jeg kunne blomstre i, og i samme periode har laget blomstret. Budsjettet er nå langt større, så samtidig som jeg har blitt bedre, har laget blitt et lag jeg virkelig kan være i hele karrieren og kjøre mot de beste og med de beste, sier nesbuen.

– Du kan bli i Jumbo karrieren ut?

– Så lenge de gir meg tilbud som matcher det jeg kan få i andre lag, tenker jeg at jeg godt kan være her lenge. Jeg trives veldig godt.

Det er ingen som helst tvil om at 25-åringen aller helst vil fortsette som Jumbo-rytter. Laget har attpåtil signert en annen nordmann, Tour de l’Avenir-vinneren Tobias Foss.

– Så lenge de kommer med et tilbud som matcher den verdien jeg mener jeg har som rytter, ser jeg på Jumbo som et lag som rager over alle andre lag.

– Tror du dere blir enige?

– Ja, det gjør jeg for så vidt, smiler sykkelproffen.

Advarsel

Søndag kan han runde av et innholdsrikt år med en solid VM-opplevelse. Visshet har han samtidig om at uansett utfall på VM-fellesstarten i Harrogate, så har 2019 vært en suksess.

– Det har vært bra. Jeg har vunnet mine første løp som proff. Det har blitt to seirer, men samtidig har jeg vært nær å vinne en hel der mer. Jeg har ganske mange andreplasser, og i Tour of Britain var det en etappe der jeg trodde jeg skulle vinne da det gjensto 200 meter. Så kom det en nederlender flygende, sier Grøndahl Jansen smilende og fortsetter:

– Jeg har hatt et veldig høyt nivå og kunne like godt stått med seks–sju seirer som med to. Fra Gent-Wevelgem og fram til nå har jeg vært på internasjonalt toppnivå, og det er godt å se, sier han.

Fra lagledelsen har han fått bare gode skussmål.

– De er veldig fornøyde. De er glade for at de signerte meg i 2016 nå. Det er det inntrykket jeg har, og de ser lyst på framtiden vår sammen, sier nesbuen.

Føler seg godt forberedt

I søndagens VM-fellesstart i Harrogate skal han være offensiv og har fått noe som ligner en fri rolle. Det norske laget skal kjøre for Alexander Kristoff, men Grøndahl Jansen skal forsøke å bli med i farlige bruddforsøk.

Formmessig ligger alt til rette for en god opplevelse. 25-åringen røper at han har hatt VM-fellesstarten i tankene lenge.

– Jeg tror jeg er veldig godt forberedt. Jeg har kjørt med dette løpet i bakhodet helt siden vi var ferdig med klassikerne. Jeg har hatt VM som et stort mål. Etter Tour de France har jeg holdt det veldig godt i gang for å være i form helt til nå. Jeg føler jeg har gode bein og en god form med meg hit, sier Grøndahl Jansen.

Det får være en advarsel til konkurrentene.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.