«Skal utforske Zwift og løpe i fjellet» - Sykkel
2986 Views

«Skal utforske Zwift og løpe i fjellet»

Hvordan denne usikre tiden vil påvirke oss, er opp til oss selv.

Mars 24, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Med 2020-sesongen utsatt på ubestemt tid, er det viktig å være kreativ i måten vi bruker den nye fritiden. Hvordan denne usikre tiden vil påvirke oss, er opp til oss selv. 

Alle vi som sykler på heltid eller deltid har nå fått en treningsperiode på ubestemt tid. Jeg selv hadde vært i Barcelona/Girona-området i ti dager etter åpningshelgen i Belgia, og hadde nettopp reist videre til Mallorca den 14. mars i håp om å få en god treningsperiode før de viktige brosteinsklassikerne Gent-Wevelgem og Flandern Rundt.

Men samme kveld kom det beskjed om full ’lock-down’ i Spania fra 16. mars – skikkelig uflaks for meg med timingen. Alt virket jo ganske normalt i Spania fram til det, i hvert fall der hvor jeg hadde vært. Jeg måtte bare flykte hjem og ordnet meg en flybillett den 17. mars. Jeg var ute og syklet dagen før forbudet tredde i kraft. Allerede da, var det politiet overalt og jeg ble også stoppet et par ganger.

Det mange lurer på er når vi kan begynne å sykle ritt igjen. Informasjon endres hele tiden. Mens jeg skriver denne bloggen kommer informasjon om at OL blir utsatt. Blir det NM i juni? Blir det EM og VM i år? Blir nasjonale og internasjonale ritt flyttet til høsten slik at vi får noen ritt denne sesongen? Spørsmålene er mange, svarene få.

De fleste av de norske syklistene i proff- og kontinentallag fikk kjørt ritt i starten av sesongen, men det er mange, spesielt klubbryttere, som bare har trent og ikke kjørt noen ritt siden i fjor.  Man får heller ikke reise til varmere strøk på samlinger. Det kan for noen være utfordrende for motivasjonen.

Det ser ut som mange finner motivasjon i å gjøre noe annerledes i disse dager. Flere proffer har gjennomført spesielt lange turer både utendørs og innendørs. En Astana-rytter hadde visst gjennomført en rulle økt på 11 timer.

Flere og flere bruker Zwift og tilsvarende. Jeg hadde min første Zwift-trening i dag, og gleder meg til å utforske mer av det. Det er også gode muligheter til å få jobbet med core-styrke og skadeforebyggende trening hjemme. Det har dukket opp en rekke utfordringer («challenges») i sosiale medier når det gjelder både lange turer og core-trening. Denne uken skal jeg gjenoppta løping over Vidden i Bergen (terrengløping mellom fjelltoppene Ulriken og Fløyen) som jeg vanligvis pleier å gjøre om vinteren. Det blir godt for hodet.

Man kan alltid finne noe positivt ved de fleste situasjoner. Om vi ikke kan konkurrere, kan vi f.eks. forbedre noen av egenskapene som vi ikke fikk forbedret i vinter, eller vi kan rett og slett få mer tid med familien. Hvordan denne usikre tiden vil påvirke oss, er opp til oss selv. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.