Se, enda et norsk velodromprosjekt - Sykkel
1706 Views

Se, enda et norsk velodromprosjekt

Enda en: Norges veldromprosjekt nummer fire heter O2Drome. Nå finnes det konkrete planer både i Kristiansand, Asker, Sola og Levanger. Illustrasjon: Trollvegg Arkitektstudio

Mars 21, 2016
Skrevet av:

kjetil

Ambisiøse sørlendinger vil ha kombinert sykkel- og skihall.

Det er siviløkonom Øyvind Soltveit og sivilarkitekt Michael Anders Behus som har ideen bak prakthallen til en prislapp på 250 millioner kroner.

– Tanken er å gå bredt hvor prosjektet handler om å slå sammen idretter slik at nedslagsfeltet øker, både i forhold til kommende kundegrupper og investorer, sier Soltveit til Sykkelmagasinet.

I motsetning til de mye omtalte velodromprosjektene i Asker og på Sola, baserer sørlandsprosjektet seg i stor grad på private investorer.

– Vi undersøker hva som skal til for å få midler fra det offentlige, men vi er i dialog med mange investorer. Vi er trygge på at dette har et kjempepotensial og at viljen er stor for å få det realisert.

Dermed tenker sørlendingene litt «motsatt» av sine velodromsøstre i øst og vest som baserer finansieringen på offentlige midler. Samtidig mener Soltveit at flere pågående prosjekter vil skape en god synergieffekt.

– Interessen for innendørssyking vil bare øke, spekulerer han, som allerede har fått støtte fra Lillesand Næringsfond og Innovasjon Norge.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Verdens første
Dersom det hele blir realisert, kommer O2 Drom til å være den første hallen i verden som huser både langrenn, sykkel og offroad.

Anlegget skal ha en treetasjers skihall som rommer 2,4 kilometer løyper, en 200-meters velodrom, samt en offroad-løype i midten av velodromen. Initiativtakerne har allerede vært i kontakt med både Norges Cykleforbund og toppidrettssjef Tore Øvrebø som har bidratt med sine råd i utviklingsprosessen.

Ifølge planene skal også velodromen kunne gjøres om slik at hallflaten kan benyttes til langt flere ting enn offroadsykling.

Målgruppen er ikke bare de mest hardsatsende syklister og skiløpere, men også mosjonister. familier og turister. Totalt har initiativtakerne regnet seg fram til et anslag på over 250 000 besøkende til anlegget i året.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fasade: O2Drome sett fra utsiden. Illustrasjon: Trollvegg Arkitektstudio
Fasade: O2Drome sett fra utsiden. Illustrasjon: Trollvegg Arkitektstudio

Vil spille på Hushovd
O2-Drome, som hallen er døpt, skal etter planen ligge like utenfor Kristiansand Dyrepark, kort tid fra Kristiansand sentrum.

– I tillegg er Mandal og Arendal under en times avstand, vi når nesten 200 000 brukere, forteller Soltveit, som også kan fortelle at de har vært i kontakt med Thor Hushovd.

– Han har stort fokus på det planlagte profflaget sitt og tenker nok synergier til oss. Det gjør vi også, forteller han.

– Et innendørs ski- og sykkelanlegg ville vært helt topp for rekrutteringen, skal Hushovd ha uttalt om prosjektet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.