Rohan Dennis, hors catégorie - Sykkel
923 Views

Rohan Dennis, hors catégorie

Tok suverent tempogull på sponsorløs sykkel.

September 25, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Australske Rohan Dennis viste seg som verdens beste temporytter og tråkket inn til sitt annet strake tempo-gull i VM. 29-åringen nærmest knuste konkurrentene.

Kampen om gullet var ventet å stå mellom den australske tempospesialisten Dennis og det 19-årige belgiske stjerneskuddet Remco Evenepoel. Duellen var spennende bare innledningsvis, for ingen klarte å matche tempoet australieren holdt over de 54 kilometerne gjennom landskapet i Yorkshire.

Det var noe tvil om formen til Dennis, som ikke hadde deltatt i et ritt siden han under kontroversielle omstendigheter brøt sommerens Tour de France før en viktig tempoetappe.

– Jeg har fått gjort mye bra under forberedelsene hjemme. Det var utrolig tøft mentalt der ute. Det er bra å prestere når det gjelder som mest. Det var en perfekt dag for meg, sa Dennis. Han startet sist av alle og ledet på samtlige mellomtider.

Føles bra

Årsaken til at han brøt Tour de France skal ha vært misnøye med utstyret i Bahrain-Merida-laget, og forholdet til lagledelsen har vært iskaldt siden da. Onsdag stilte han med en svart temposykkel uten merker, som tyder på at han vraket lagets utstyr og valgte sykkel selv.

– Det har vært et tøft år for meg, og det har vært snakket mye om meg siden Tour de France. Det føles bra å komme hit i best mulig form og vise at jeg fortsatt kan konkurrere og vinne. Jeg viste at jeg fortsatt har mye å gi i denne sporten, sa han.

Evenepoel er utvilsomt et av de største sykkeltalene som er fostret. Han vant både tempoen og fellesstarten for juniorer i Innsbruck-VM i fjor. Han hoppet over U23-klassen og har imponert i sin første sesong som proff i QuickStep, men mot Dennis var han sjanseløs. Han endte 1.08 minutt bak.

Stolt

– Det er ingen skam i å bli slått av den regjerende mesteren. Jeg startet litt for raskt, men holdt farten godt oppe i en teknisk vanskelig løype. Jeg er stolt av det jeg gjorde i dag, sa Evenepoel.

Det var mest spenning om bronsen, og den var det italienske Filippo Ganna som tok. Han var slått av vinneren med 1.55 minutt.

Belgieren Victor Campenaerts var en av medaljekandidatene, men han måtte over ende i en vanskelig sving og tapte mye tid. Han måtte senere også bytte sykkel.

Ingen av de norske sykkelproffene deltok i onsdagens temporitt.

Menn elite, 54 km:

1) Rohan Dennis, Australia 1.05.05, 2) Remco Evenepoel, Belgia 1.08 min. bak, 3) Filippo Ganna, Italia 1.55, 4) Patrick Bevin, New Zealand 1.57, 5) Alex Dowsett, Storbritannia 2.01, 6) Lawson Craddock, USA 2.07, 7) Tanel Kangert, Estland 2.07, 8) Nelson Oliveira, Portugal 2-.09, 9) Tony Martin, Tyskland 2.207, 10) Stefan Küng, Sveits 2.46.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.