Rekordjagende Froome tester Tour-formen - Sykkel
977 Views

Rekordjagende Froome tester Tour-formen

– Jeg vil gjerne kjempe om seieren.

Juni 09, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Chris Froome vet ikke hvor han står formmessig, men kan bli den første utøveren i historien som vinner Criterium du Dauphine fire ganger.

Det åtte dager lange rittet, som i årevis har vært benyttet som en siste test før Tour de France, starter søndag. Startfeltet er som vanlig kruttsterkt, og Froome må igjen finne seg i å være blant favorittene.

34-åringen er kjent for å være i form allerede i Dauphine-rittet. Både i 2013, 2015 og 2016 gikk han til topps – for bare noen uker senere å gjøre det samme i Tour de France.

Fjorårets utgave ble vunnet av Froomes lagkamerat i Team Ineos, Geraint Thomas. Samme mann vant til slutt Tour de France.Stjernetungt

Også årets utgave kan bli en pekepinn på hvem som blir seierherren i sommerens store sykkelfest i Frankrike. På startstreken søndag står et knippe av Tour-favorittene.

Froome får konkurranse av blant andre Adam Yates, Richie Porte, Tom Dumoulin og Romain Bardet.

– Det er vanskelig å si hvor jeg står, for det er lenge siden jeg har syklet ritt, sier Froome foran åpningsetappen.

– Men jeg vil gjerne kjempe om seieren. Vi står foran en god og balansert rute, tilføyer han.

Årets Criterium du Dauphine avsluttes med to etapper med målgang på toppen av et fjell. Underveis skal også utøverne gjennom en 26 kilometer lang tempoetappe.Historisk?

Står Froome igjen som seierherre tar han sin fjerde seier i rittet. Det har ingen gjort før ham.

Med seg på Team Ineos-laget får han imidlertid ikke fjorårets Tour-vinner Geraint Thomas. Han lader i stedet opp med Tour de Suisse, som starter neste helg.

Fire nordmenn er imidlertid på startstrek i Dauphine-rittet: Edvald Boasson Hagen, Carl Fredrik Hagen, Vegard Stake Laengen og Odd Christian Eiking.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.