Quintana skrev colombiansk sykkelhistorie - Sykkel
1026 Views

Quintana skrev colombiansk sykkelhistorie

Schachmann vant Paris-Nice.

Mars 15, 2020
09/03/2020 - Paris-Nice - Etape 2 - Chevreuse / Chalette-sur-Loing (166,5 km) - Maximilian SCHACHMANN (BORA - HANSGROHE) Sur la ligne de depart
Skrevet av:

Espen J. Lee

Nairo Quintana gikk solo og vant siste etappe av Paris-Nice, mens tyske Max Schachmann tok sammenlagtseieren.

Lørdagens sjuende etappe var av det krevende slaget med mange kilometer i de franske fjellene. Til mål i Valdeblore La Colmiane etter 166,5 kilometer på veien kom Nairo Quintana i ensom majestet etter å ha satt inn flere rykk. Siste gang greide ingen å følge.

Han tok dermed karrierens 44. seier som profesjonell sykkelrytter. Ingen colombianer har flere.

– Jeg prøver alltid å vinne med eleganse, og i dag prøvde jeg også å gi laget mitt litt glede i en vanskelig situasjon. Seieren var en gave til dem alle, sa Arkéa-rytteren.

– Nå skal jeg hjem til Colombia for å være hos familien min.Gjennom helvete

Nærmest Quintana fulgte belgieren Tiesj Benoot. Han var slått med 47 sekunder. Den franske stjernen Thibaut Pinot ble nummer tre.

I sammendraget ble det seier til tyske Schachmann. Han sto imot angrepet fra nevnte Benoot, slet seg inn til 6.-plass bare 12 sekunder bak belgieren og vant til slutt med 18 sekunders margin.

– Det var veldig, veldig tøft. De tre siste kilometerne slet jeg meg gjennom helvete og brøt smertegrensen. Nå føler jeg meg som om jeg er i himmelen, sa Schachmann etterpå.Det største

– Dette er ikke min første triumf, men det er den største så langt. Mange har tvilt på meg som en sammenlagtvinner i etapperitt, men nå har jeg vunnet det mest prestisjetunge av de ukelange rittene.

Ingen nordmenn deltok i rittet.

Paris-Nice skulle etter planen ha blitt avsluttet søndag, men den siste etappen i Nice ble avlyst som følge av frykt for spredning av koronaviruset.

Flere lag trakk seg fra rittet allerede i forkant av lørdagens etappe. Den danske verdensmesteren Mads Pedersen var blant dem som reiste hjem.

Paris-Nice i Frankrike lørdag, verdenstouren (6 av 36):7. etappe, 166,5 km Nice – Valdeblore La Colmiane:

1) Nairo Quintana, Colombia (Arkéa-Samsic) 4.27.01, 2) Tiesj Benoot, Belgia (Sunweb) 0.46 min. bak, 3) Thibaut Pinot, Frankrike (Groupama-FDJ) 0.56, 4) Sergio Higuita, Colombia (EF Pro) samme tid, 5) Vincenzo Nibali, Italia (Trek-Segafredo) s.t., 6) Max Schachmann, Tyskland (Bora-Hansgrohe) 0.58.

Sluttstilling:

1) Schachmann 27.14.23, 2) Benoot 0.18 min. bak, 3) Higuita 0.59, 4) Nibali 1.16, 5) Pinot 1.24, 6) Quintana 1.30.

Rittet skulle avsluttes søndag, men den 8. etappen i Nice ble avlyst.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.