Ørn om Kristoff-trøbbel: – Setter tidligere prestasjoner i et annet lys - Sykkel
1048 Views

Ørn om Kristoff-trøbbel: – Setter tidligere prestasjoner i et annet lys

Motgangen i vårsesongen til tross, treneren mener eleven har grunn til å se lyst på fortsettelsen.

April 14, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

– Han har hatt skikkelig stang ut, sier trener Stein Ørn om Alexander Kristoff. Eleven har trøblet i vår, men nå rettes blikket mot blant annet Tour de France.

30-åringen ønsket å avslutte vårsesongen med et godt resultat i brosteinsklassikeren Paris-Roubaix søndag, men en stygg velt fratok ham muligheten til en topplassering der. Nå er Stavanger-syklisten tilbake i Norge og forbereder seg til nye ritt.

Kristoff, som skiftet ut Katusha med UAE etter forrige sesong, har to seirer å se tilbake på så langt i 2018-sesongen. De kom i Tour of Oman og Abu Dhabi Tour. I vårklassikerne har han derimot ikke klart å hevde seg helt i toppen, noe sykdom og velt har bidratt til.

– Alexander ser ut til å være på et høyt fysisk nivå om dagen, men han har hatt skikkelig stang ut så langt denne sesongen, sier trener og stefar Stein Ørn til NTB.

Perspektiv

Han mener vårens trøbbel setter ting i perspektiv.

– Det setter prestasjonene til Alexander fra tidligere sesonger i et annet lys. Det viser at man ikke kan ta seirer som en selvfølge. Resultatene i tidligere sesonger har vært utrolig sterke. Hans fysiske nivå er like bra nå som tidligere, men likevel sitter han igjen med «ingenting» fra vårsesongen, poengterer Ørn.

Motgangen i vårsesongen til tross, treneren mener eleven har grunn til å se lyst på fortsettelsen. Framover venter ritt som Tour of California, Tour des Fjords, Tour de Suisse og ikke minst prestisjetunge Tour de France.

– Vet han kan vinne

– Det er ingen grunn til at Alexander ikke skal være optimist. Vårsesongen er over, så da er man ferdig med det. Selvfølgelig hjelper det på selvtillit og på inspirasjon når man vinner ritt, men han har jo to seirer så langt. Han vet at han kan vinne, poengterer Ørn.

– Han fikk det ikke helt til i klassikersesongen, men nå ser Alexander mot neste mål, konstaterer Kristoff-treneren.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.