Ørn hyller Kristoffs Frankfurt-triumf - Sykkel
968 Views

Ørn hyller Kristoffs Frankfurt-triumf

- Dette er så stort av Alexander. En ekstrem prestasjon, sier treneren.

Mai 01, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Stein Ørn kaller Alexander Kristoffs seier i Eschborn-Frankfurt «en ekstrem prestasjon». Kristoff sikret seg tirsdag sin fjerde strake triumf i endagsrittet.

Stavanger-syklisten hadde vunnet de siste tre utgavene av rittet. Tirsdag ble han historisk med sin fjerde triumf, noe ingen har klart før ham. En jublende Kristoff knyttet neven på vei over målstreken.

– Dette er så stort av Alexander. En ekstrem prestasjon. Jeg vil berømme måten han kjørte de siste bakkene og spurten på. Alt var etter læreboken, sier trener og stefar Stein Ørn til NTB.

– Det viser hvilken stor idrettsmann Alexander er. Det er sjelden jeg bruker slike superlativer, men dette er stort. Dette er et ritt Eddy Merckx har vunnet én gang, og en rytter som Erik Zabel har vunnet det tre ganger. Nå er Alexander øverst med fire, legger Ørn til.

Selvtillit

– Kristoff har hatt en trøblete vårsesong. Hva betyr dette for selvtilliten hans?

– Det betyr enormt mye, også for laget (UAE). De har hentet ham inn for å vinne ting. Han har hatt stang ut så langt i år, men nå klarte han å vinne. Og det er ikke lett å vinne i Frankfurt. Alexander slo en rytter som Michael Matthews i finalen, påpeker Kristoffs trener.

Hovedpersonen selv er også meget fornøyd, naturlig nok.

– Jeg er veldig stolt av denne prestasjonen. Lagkameratene mine gjorde en veldig god jobb i dag, skriver Kristoff på Instagram.

– Det var en periode der jeg ikke følte meg så sterk, men det ble bedre etter hvert. Jeg klarte å holde meg i front. Vi tok igjen utbryterne på slutten, og jeg hadde i tillegg litt flaks på oppløpet. Jeg er veldig glad for seieren, sa han smilende etter målgang.

Boasson Hagen på åttende

En gruppe på fire utbrytere ble kjørt inn kort tid før mål i det 212 kilometer lange rittet. Kristoff og Edvald Boasson Hagen lå begge i hovedfeltet da det skulle spurtes om seieren, og begge nordmennene lå i god posisjon i finalen. Der viste Kristoff seg sterkest.

Michael Matthews fra Australia ble annenmann, mens belgieren Oliver Naesen ble treer. De to prøvde å vippe Kristoff av pinnen, men uten å lykkes.

Edvald Boasson Hagen var også langt framme, men klarte ikke finne fram kjempekreftene i spurten. Rudsbygdingen måtte dermed nøye seg med en 8.-plass.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.