Norges første VM-medalje siden 1995.

Mars 01, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Anita Yvonne Stenberg sikret sin første VM-medalje da hun tok bronse i poengrittet i bane-VM i Berlin. Det er Norges første medalje siden 1995.

Stenberg tok poeng allerede tidlig i rittet. Blant annet da hun, sammen med nederlandske Kirsten Wild tok hun igjen resten av feltet med en runde. Dette ga 20 viktige poeng i kampen om medaljene.

Med ett poeng på den nest siste spurten med ti runder igjen hadde hun mulighet for å sikre bronsen dersom hun passerte den endelige målstreken først.

Det klarte drammenseren som dermed kan ta med seg sin første VM-medalje hjem.

Britiske Elinor Barker vant foran amerikanske Jennifer Valente.

Poengritt er ikke en OL-øvelse. Det er derimot en del av omnium der Stenberg er OL-klar.

May-Britt Vaaland tok Norges forrige VM-medalje på bane tilbake i 1995. Tidligere har Knut Knudsen og Sonja Henies far Wilhelm blitt verdensmestere.

OL-klar

Stenberg har reist verden rundt på jakt etter plasseringer som kunne sikre norsk OL-deltakelse i banesykling for første gang siden May Britt Våland syklet forfølgelsesritt og poengritt under Atlanta-OL for 24 år siden. Nå er det klart at hun fikk det til.

Det ble ingen plassering helt i toppen i omnium, men etter de fire øvelsene var hun nummer ni. Ettersom hun holdt konkurrentene på rankingen bak seg kan hun juble for OL-plass, skriver  procycling.no.

Yumi Kajihara fra Japan vant gullet i omnium foran italienske Letizia Paternoster og polske Daria Pikulik.

Stenberg ble nummer 12 både i scratch og temporitt. I eliminasjonsrittet røk hun ut da det gjensto ni ryttere, mens hun avsluttet med 9.-plass i poengritt.

Tidligere i bane-VM ble hun nummer sju i scratch, som ikke er OL-øvelse.