Ny utgave: «Verdens lengste» fjellstigning - Sykkel
1161 Views

Ny utgave: «Verdens lengste» fjellstigning

Dette er Sykkelmagasinets utgave nr. 2 i 2020.

April 24, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Fra Colombias høyeste topper til 50-tallets Italia, via Norges første proff-lag og Atle Kvålsvolls drømmelag. Det blir også en leskende tur til Barolo, og et nytt innslag fra Teide med Amund Grøndahl Jansen. Sykkelmagasinet 2-2020 er en variert utgave.

Amund på teide #2

Som nordmann i den internasjonale sykkelsporten, er du dømt til et liv på bortebane. I andre del av vår reportasjeserie med Amund Grøndahl Jansen på Teide, utforsker vi norgesmesterens vei mot toppen.

Den første turen

Skulder mot skulder med Egan Bernal leverte Torstein Træen en sensasjonell prestasjon i Tour Colombia, proff-debuten til Uno-X Norwegian Development Team. I langstrakte colombianske fjell, tettpakket med lidenskapelige sykkelfans, fikk Norges første profesjonell lag en eventyrlig start.

Bakkene er tidvis bratte, men ingen lenger enn et par-tre kilometer.

Classica delle Langhe

Italia bogner over av vakre sykkeldestinasjoner. Langhe-dalen er kanskje ikke den mest kjente, men det vesle vindistriktet i Piemonte kan skilte med det meste av hva syklistens hjerte måtte begjære.

Italias nr. 3

I år ville Fiorenzo Magni fylt 100 år. Vi utforsker livet og ettermælet til det enorme sykkelikonet fra Toscana som endret sykkelsporten for alltid, på mer enn én måte.

Et legendarisk bilde av den legendariske Fiorenzo Magni.

Mitt drømmelag

Den tidligere Z-Peugeot-rytteren Atle Kvålsvoll har tatt ut 8 ryttere og 2 sportsdirektører til sitt drømmelag. Hushovd-treneren har plukket ut ryttere både fra sin egen aktive karriere, fra sin tid som trener og ryttere fra dagens felt.

«Kan ødelegge en karriere»

Vekt har alltid vært et omstridt tema innenfor sykkelsporten. Proffene Tobias Foss og Vegard Stake Laengen er imidlertid ikke i tvil om hvilke prioriteringer unge, ambisiøse ryttere bør gjøre.

Alto de Letras

Fra det tropiske lavlandet i sentral-Colombia starter vi det som etter sigende er verdens lengste, asfalterte stigning. De åtte milene i Andesfjellene er som mange, oksygenfattige og fuktige Alpe d’Huez på rappen.

Les utgaven digitalt her!

Bli abonnent her!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.