Norsk seier i Tour de Bretagne - Sykkel
1499 Views

Norsk seier i Tour de Bretagne

Herman Dahl raskest i spurten på 1. etappe. Se klipp!

April 25, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Joker Icopal-rytter Herman Dahl spurtet inn til seier på åpningsetappen av Tour de Bretagne onsdag. Det norske laget var også representert ved Henrik Evensen i dagens brudd.

Evensen syklet aktivt og vant både fjellspurten og samtlige av de innlagte spurtene underveis på etappen som gikk mellom Châteaubriant og Louisfert.

Norgesmester Rasmus Tiller prøvde seg med et angrep da bruddet ble innhentet 10 km fra mål.  Farten var svært høy i hovedfeltet og rittet samlet seg for en massespurt.

I spurten mobiliserte Joker-laget for å spurte for Dahl, og 24-åringens innfridde ved å krysse målstreken først og ta sin første seier i Joker-trøyen. Steele Von Hoff fra Bennelong-SwissWellness og Corentin Navarro fra Team Wiggins ble henvist til andre- og tredjeplass.

– Dette ble en perfekt dag for oss, og gutta kjørte sinnsykt bra! Vi sendte Henrik i brudd, noe vi hadde planlagt vi skulle gjøre dersom det ikke kostet for mye krefter, sier sportsdirektør Adrian Gjølberg.

– Når så de blir kjørt inn tar vi kommando med ca 12 km igjen, og alt går som det skal. Herman er vår soleklare spurtkandidat her nede, og idag viser han hvorfor. Nå sitter vi med et fantastisk utganspunkt med alle trøyene og 1 og 2 sammenlagt. Idag er det gøy å være sportsdirektør.

Hagen langt fremme

Team Coops Krister Hagen ble nummer 10, mens Trond Håkon Trondsen ble nummer 12.

– Det var både slak motbakke og motvind på det smale oppløpet, så det var utfordrende å komme seg frem, sier Krister Hagen.

– Rundene på slutten var harde, men planen var å prøve seg på slutten og det gjorde jeg. Gikk til med én runde til mål, men ble tatt inn igjen, dessverre. Det eneste som manglet på slutten var en litt bedre posisjon inn på oppløpet, da hadde det blitt topplassering, forklarer Hagen.

Dette er Hagens første ritt siden mars, og med både sykdom og skadeavbrekk i treningsperioden, var han litt usikker før start.

– Beina føltes egentlig ganske bra ut, men det blir interessant å se hvordan det utvikler seg når rittet dra seg til senere. Det virker lovende med både beina og laget som nok en gang kjører godt sammen, avslutter Coop-kapteinen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.