Norsk jubel for Pogacars Tour de France-triumf - Sykkel
1354 Views

Norsk jubel for Pogacars Tour de France-triumf

Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen kunne feire Tadej Pogacars gule trøye i Paris.

September 21, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Sam Bennett spurtet til seier i søndagens Tour de France-avslutning. Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen kunne feire Tadej Pogacars sammenlagtseier.

Bennett fikk opp størst fart i spurten i sentrum av Paris og la konkurrentene bak seg på de siste meterne på Champs-Élysées.

Den danske verdensmesteren Mads Pedersen fulgte nærmest, mens Alexander Kristoff ble nummer fire.

Seieren var Bennetts andre i årets ritt. Iren vant også poengkonkurransen i rittet med kjempemargin. Han suste fra rivalene i spurten iført den grønne trøya.

– Dette har vært så hardt, men nå er det verdt alt sammen. Jeg kan fortsatt ikke tro det, sa Bennett.

Peter Sagan hadde vunnet poengkonkurransen sju av de åtte siste årene da han kom til start i årets Tour. I 2020-utgaven var han sjanseløs i duellen mot Bennett. Sagan ble tredjemann på søndagens etappe.Pogacar triumferte 

Tadej Pogacar unngikk uhell og problemer i avslutningen og vant rittet sammenlagt. Den 21 år gamle sloveneren overtok den gule ledertrøya fra landsmannen Primoz Roglic på lørdagens tempoetappe til La Planche des Belles Filles.

Etter tre uker med slit på sykkelsetet skilte det til slutt 59 sekunder i Pogacars favør. Richie Porte ble tredjemann. Han var slått med tre og et halvt minutt.

– Jeg kan ikke finne ord for å takke alle, men det har vært tre fantastiske uker der fansen heiet meg fram hele veien, sa Pogacar.

Med sine 21 år ble han den yngste Tour de France-vinneren siden 1904. Egan Bernal var 22 år da han vant for ett år siden.

Pogacar endte opp med å vinne tre av trøyene i årets Tour. Ved siden av den gule trøya sikret han seg også klatretrøya og ungdomstrøya.Champagne

Innledningsvis på søndagens avsluttende etappe ble UAE-profilens triumf tradisjonen tro markert med champagne og fotografering. Med i feiringen var lagkameratene Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen.

Da fokuset så ble rettet mot det sportslige, la Laengen seg helt i front av feltet og ledet rytterne på de siste kilometerne inn mot Paris og rundløypa på og rundt paradegaten Champs-Élysées.

Da spurten gikk var Bennett best.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.