#noexcuses - Sykkel
1608 Views

#noexcuses

Februar 24, 2017
Skrevet av:

sykkel

Rammene er satt og mulighetene store. Men er det viktigste arbeidet gjort godt nok?

Av: Jens Haugland, Uno-X Hydrogen Development Team

Vi er et par små uker unna sesongstart for Uno-X Hydrogen Development Team. Sykler har ankommet, klær er produsert, biler er foliert. Men har vi trent godt nok? Har vi trent riktig? Har vi klart å bygge et lag? Hva har blitt vår identitet?

Laget er i utvikling og rytterne er i utvikling. Vi tror at stødige og forutsigbare rammebetingelser bygger robuste ryttere. Det skal ikke være noen unnskyldninger – det skal legges til rette for at alt er opp til utøveren.

Følg Uno-X Hydrogen Development Team gjennom hele sesongen i bloggen på sykkelmagasinet.no

(Bloggen fortsetter under bildet)

Sykkelsjefen: Jens Haugland under lagets treningsleir i Spania i desember. Foto: Uno-X Hydrogen Development Team
Sykkelsjefen: Jens Haugland (til venstre) under lagets treningsleir i Spania i desember. Foto: Uno-X Hydrogen Development Team

Laget er et samarbeidsprosjekt mellom to markante sykkelklubber i Norge – Ringerike Sykkelklubb og Lillehammer Cyckleklubb. Klubber som er kjent for langsiktig og tålmodig utvikling av ryttere og det er klubber som har lang historikk på å få frem morgendagens toppidrettsutøvere. Men vi skal aldri glemme at det ikke kommer av seg selv. Det er beinhardt arbeid. Det er ingen unnskyldninger.

Så ja, vi har nye sykler. Vi har nytt tøy. Vi har hentet hjem Kurt Asle Arvesen. Vi drømmer stort. Vi betaler mer enn NCF sitt vel lave minstestipend til rytterne. Alt dette fordi vi tror på å skape rammer som bygger trygghet, langsiktighet og fokus. Det skal vi være kjent for, dette skal være lagets identitet.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Store drømmer: I startgropa på noe stort? Norges nye kontinentallag har prestasjoner foran resultater som viktigste mål. Foto: Uno-X Hydrogen Development Team
Store drømmer: I startgropa på noe stort? Norges nye kontinentallag har prestasjoner foran resultater som viktigste mål. Foto: Uno-X Hydrogen Development Team

Jeg fikk selv være med på lagets test i Spania for et par uker siden. Nivået på det som ble levert var høyt, men som Kurt sier: «trur ikkje vi skal ta av». Vi mener det vi sier når vi proklamer at vi jakter gode prestasjoner og ikke resultater. Vi tror at det kan være vår plass i sykkel-Norge, og vi tror vi kan gjøre oss selv attraktive for den neste generasjon av norske sykkelryttere som kommer ut fra idrettsmiljøer på videregående.

Vi kan ikke love at rytteren sykler World Tour-ritt om tre år, men vi kan love at rytteren ikke skal ha noen unnskyldninger i sin prestasjonshverdag. Vi skal satse lenge, og vi skal satse godt. Vi skal ta de riktige valgene, og kanskje klarer vi å få noen drømmer til å gå i oppfyllelse på veien.

Vi er klare for 2017 – no excuses!

Jens Haugland
General Commercial Manager
Uno-X Hydrogen Development Team

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.