– Mitt vakreste Tour de France - Sykkel
1147 Views

– Mitt vakreste Tour de France

Christian Prudhomme fikk rittet han drømte om.

Juli 31, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Rittdirektør Christian Prudhomme er klar på at årets Tour de France-utgave er den beste siden han overtok ansvaret i 2007.

– Det har vært tre ekstraordinære og uforglemmelige uker, sa Prudhomme til det belgiske  nettstedet Sporza i forkant av søndagens avsluttende etappe.

Etter eksakt 87 timer og 57 minutter på sykkelen var colombianske Egan Bernal den raskeste til å tilbakelegge de 3366 kilometer fra starten i Brussel og til målgang i Paris.

Ned til fjerdemann Emanuel Buchmann var det til slutt kun ett minutt og 56 sekunder som skilte. Mellom der klemte Geraint Thomas og Steven Kruijswijk seg inn på pallen.

Det sterkeste øyeblikket for den franske 58-åringen var likevel starten på rittet da Eddy Merckx var med på å åpne ballet. Den belgiske legenden, som nå har blitt 74 år, troner på toppen av listen over dem som har vunnet flest gule trøyer, sammen med tre andre ryttere. 

– Starten i Brussel med Eddy Merckx vil jeg aldri glemme. Hvordan fansen langs veien ble beveget til tårer da han passerte, skildret Prudhomme.

– Jeg vil også huske gleden til Egan Bernal da han ikledde seg den gule trøyen, og tårene til Thibaut Pinot da han måtte trekke seg fra rittet med skade. For ikke å glemme følelsene Julian Alaphilippe viste da han klarte å forsvare den gule trøyen i det lengste, uttalte Prudhomme.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.