Mer penger til bygging av sykkelvei - Sykkel
1278 Views

Mer penger til bygging av sykkelvei

Illustrasjonsfoto: Markus Baumeler

Mars 13, 2017
Skrevet av:

kjetil

Regjeringen vil øke støtten i nasjonal transportplan.

I mandagens God Morgen Norge på TV 2, kunne Transport- og kommunikasjonskomiteen avsløre nyheten. De neste tolv årene skal man etter sigende bevilge en milliard til gang- og sykkelsti i Norge – midler alle kommuner og fylkeskommuner kan søke på for å få støtte til inntil halvparten av totalkostnaden av byggingen.

– Sykkelmilliarden, har vi valgt å kalle det, strålte 2. nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen, Abid Raja (V) til kanalen.

Nyheten ble stolt presentert sammen med leder av Transport- og kommunikasjonskomiteen, Nicolai Astrup (H), komitemedlemmene Morten Stordalen (Frp) og Hans Fredrik Grøvan (KrF) på Sørensen Sykler i Oslo.

– Dette er noe alle fire partier er opptatt av, fordi det er så viktig for folk i hverdagen. Med hensyn til trafikksikkerhet med hensyn til barn- og unge som kan sykle til skolen uten fare for liv og helse. Og det er viktig for folk som vil erstatte bilen med sykkel i de store byene, forteller Astrup.

Det viktigste er, ifølge Stordalen, å skille de myke og harde trafikantene.

– Når man oppfordrer folk til å sykle, må vi legge til rette for det. Vi har også forenklet reglene når det gjelder bygging av gang- og sykkelsti. Det gjør at kommunene kan bygge mye, mye mer hvis man vil, for i mange tilfeller handler det om å skille trafikken, og ikke om hvor fancy den sykkelveien er, sier han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.