Lopez angrep tilskuer da Carapaz forsvarte ledertrøya - Sykkel
860 Views

Lopez angrep tilskuer da Carapaz forsvarte ledertrøya

Hendelsen fanget på video.

Juni 02, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Richard Carapaz forsvarte ledertrøya på den siste fjelletappen i Giro d’Italia. Likevel var det Miguel Ángel López som stjal overskriftene på lørdagens etappe. 

TV-bilder viste at López slo til en tilskuer som var blitt for nærgående og fikk ham til å velte i en bratt stigning mot slutten av etappen. Den colombianske Astana-rytteren var oppgitt og forbannet og slo tilskueren to ganger mens mannen lå på bakken.

Deretter tok López sykkelen til en lagkamerat og fortsatte stigningen mot mål, men han fikk trøbbel med girene og tapte mye tid.

Hendelsen med tilskueren vil trolig få et etterspill for López, som tross tidstapet har en klar ledelse i kampen om ungdomstrøya i rittet. Totalt er han nummer seks.

Bet seg fast

Pello Bilbao, som er lagkamerat med López i Astana, vant etappen. Det var spanjolens annen seier i årets utgave av Giroen. Han vant foran landsmannen Mikel Landa, Giulio Ciccone og nevnte Carapaz.

– Den første seieren var mest spesiell, men denne var nok vanskeligere. Jeg var veldig sliten, men jeg bet meg fast på hjulet til Carapaz, for jeg visste at han ville prøve å gi seieren til lagkameraten Landa. Jeg visste at jeg kunne slå Landa i en spurt, sa Bilbao.

Carapaz syklet en meget god etappe og trygget sammenlagtledelsen på rittets siste fjelletappe med fem kategoriserte stigninger på vei til mål i Monte Avena. Han ble gjentatte ganger utfordret av de andre rytterne i seierskampen sammenlagt, men viste muskler og tråkket til mål fire sekunder etter Bilbao.

Han fikk også god hjelp fra Movistar-laget, som voktet rivalene gjennom hele etappen.Tilfreds

– Vi prøvde å hjelpe Mikel til etappeseier i tillegg til å forsvare trøya. Det var lite som skilte fra at det skulle lykkes, men vi er tilfreds med utfallet i dag, sa Carapaz.

26-åringen fra Ecuador har alle muligheter til å vinne rittet sammenlagt. Han er 1.54 minutt foran Vincenzo Nibali og 2.53 foran Landa, som klatret forbi Primoz Roglic til 3.-plass i sammendraget.

– Jeg tror ledelsen til Nibali er stor nok, selv om alt kan skje på den siste etappen. Jeg tror ikke jeg taper så mye til ham i tempo, sa lederen.

Roglic ble distansert i en utforkjøring og slet med å hente igjen det tapte. Han fikk 10 sekunders tidsstraff fordi en tilskuer dyttet ham lenge i en oppoverbakke. Nå er han 3.16 bak lederen.

Giroen avsluttes søndag med en 17 kilometer lang tempoetappe i Verona.

 Giro d’Italia lørdag, verdenstouren (23 av 38):20. etappe (fjell), 194 km Feltre – Croce d’Aune-Monte Avena:

1) Pello Bilbao, Spania (Astana) 5.46.02, 2) Mikel Landa, Spania (Movistar) samme tid, 3) Giulio Ciccone, Italia (Trek) 0.02 min. bak, 4) Richard Carapaz, Ecuador (Movistar) 0.04, 5) Vincenzo Nibali, Italia (Bahrain) s.t., 6) Tanel Kangert, Estland (EF Education) 0.15, 7) Mikel Nieve, Spania (Mitchelton) s.t., 8) Valentin Madouas, Frankrike (FDJ) 0.25, 9) Rafal Majka, Polen (Bora) 0.44, 10) Domenico Pozzovivo, Italia (Bahrain) s.t.Sammenlagt:

1) Carapaz 89.38.28, 2) Nibali 1.54 min. bak, 3) Landa 2.53, 4) Primoz Roglic, Slovenia (Jumbo-Visma) 3.06, 5) Bauke Mollema, Nederland (Trek) 5.51, 6) Miguel Ángel López, Colombia (Astana) 7.18, 7) Majka 7.28, 8) Simon Yates, Storbritannia (Mitchelton) 8.01, 9) Pavel Sivakov, Russland (Ineos) 9.11, 10) Ilnur Zakarin, Russland (Katusha) 12.50.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.