Leknessund knuste rekorden opp til Tryvann - Sykkel
866 Views

Leknessund knuste rekorden opp til Tryvann

– Det er den mest populære bakken i Norge.

April 09, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Uno-X-rytter Andreas Leknessund knuste onsdag Carl Fredrik Hagens rekord på klatringen fra Gressbanen til Tryvann i Oslo med supertiden 12.31.

– Det er den mest populære bakken i Norge. Veldig mange har syklet opp der og prøvd å sykle fort. Det er kanskje det segmentet som henger høyest, sier 20-åringen til  Stavanger Aftenblad.

Uno-X-rytteren fra Tromsø prøvde seg forrige uke på Hagens fire år gamle rekord på 13.06, men endte 12 sekunder bak. Onsdag gjorde han et nytt forsøk med gunstige vindforhold, konkurransesykkel og følgebil og forbedret rekorden med 35 sekunder.

– Jeg skjønte at det var mulig å slå ham. Jeg var bedre forberedt i dag, både mentalt og fysisk. Jeg kjørte med litt bedre utstyr og la opp løpet litt bedre.

Den regjerende temponorgesmesteren troner øverst av 7355 som har prøvd seg på strekningen med treningsappen Strava og kan smykke seg med tittelen KOM (King of the Mountain).

– I en tid uten andre konkurranser er det greit å kjenne litt på konkurranseinstinktet. Det er ganske høyt nivå på de andre som har prøvd seg, sier han.

Lotto Soudal-rytter Hagen, som hadde den gamle rekorden, ble nummer åtte i fjorårets Vuelta a España.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.