Lekket sykkeldokument: Grand Tours kolliderer med hverandre og monumenter - Sykkel
754 Views

Lekket sykkeldokument: Grand Tours kolliderer med hverandre og monumenter

Spansk avis melder kollisjon mellom storrittene.

Mai 04, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Tirsdag skal den reviderte sykkelterminlisten offentliggjøres. Den spanske avisen AS hevder å ha sett den, og melder om kollisjon mellom store ritt.

Det er imidlertid uenighet om hvorvidt dokumentet avisen publiserer er den nye terminlisten eller om det bare er ett av flere forslag Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har vurdert.

Om det virkelig er den nye sesongplanen, vil alle de tre Grand Tour-rittene bli avviklet i løpet av bare 71 dager, og Giro d’Italia og Vuelta a España kommer til å overlappe slik at ingen kan delta i begge. Flere av de gjeveste endagsklassikerne, de såkalte monumentene, kolliderer også med disse rittene.

Ifølge dokumentet starter sykkelsesongen opp igjen med Strade Bianchi 1. august og avsluttes med Il Lombardia 14. november. Det er allerede kjent at Tour de France skal avvikles i tiden 29. august til 20. september.

Giro d’Italia skal ifølge planen avvikles fra 3. til 25. oktober, Vuelta a España fra 20. oktober til 8. november. De to etapperittene kolliderer ifølge det lekkede dokumentet også med flere store endagsritt. Liège-Bastogne-Liège og Ronde van Vlaanderen er blant rittene som kolliderer med Giroen, Paris-Roubaix skal avvikles under Vueltaen.

Om dokumentet AS publiserte er den nye terminlista, blir Milano-Sanremo det første monumentet som gjennomføres, allerede 8. august. Det femte og siste er Il Lombardia, som altså avslutter sesongen.

Heller ikke Tour de France blir fri for kollisjoner. Etapperittet Tirreno-Adriatico skal avvikles mens Touren pågår. En rekke ritt som foreløpig er oppført som utsatt glimrer med sitt fravær på dokumentet.

Uansett hvordan terminlista ser ut når UCI publiserer den, avhenger alt av utviklingen av viruspandemien.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.