Lambrecht omkom etter velt i Polen rundt, sykkelfamilien i sorg - Sykkel
1074 Views

Lambrecht omkom etter velt i Polen rundt, sykkelfamilien i sorg

Tragedie rammer sykkelsporten.

August 05, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Han ble erklært død vel to timer etter ulykken.

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze. De første rapportene fra cyclingnews.com var at Lambrecht var for hardt skadd til å kunne bli hentet av et ambulansehelikopter.

Han ble brakt til sykehus i ambulanse. Noen senere mandag  kommuniserte laget hans Lotto-Soudal at det unge talentet omkom i ulykken. «Hvil i fred Bjorg» sto det på lagets hjemmeside.

– Den verste tragedien som kan ramme familien, venner og lagkamerater, har skjedd, sto det videre i den korte teksten under et bilde av syklisten.

Han ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans. Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

Stor fart

Lambrecht traff en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen. Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

I fjor ble Lambrecht nummer to i VM for U-23-syklister i Østerrike. Han var i ferd med å skape seg en toppkarriere etter flere sterke resultater denne sesongen.

Den tragiske nyheten ble  brakt ut av belgiske aviser nesten umiddelbart.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.