Kvinnene kan også få sitt Tour de France - Sykkel
977 Views

Kvinnene kan også få sitt Tour de France

UCI-presidenten kaller på ASO.

Juli 21, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Hvis den franske UCI-presidenten David Lappartient får det som han vil, skal kvinnene få sitt eget Tour de France på sykkel.

– Det som mangler i idretten vår er et stort etapperitt for kvinner som kan bli sett over hele verden. Tour de France kan virkelig hjelpe oss på veien, sier Lappartient i et intervju med BBC.

UCI-presidenten vil ta saken opp med Tour de France arrangørene ASO (Amaury Sport Organisation). Det er ASO som står bak endagsrittet La Course med start og målgang i Pau. Fredag var rittet en opptakt til mennenes 13. etappe i Tour de France.

Lappartient håper at han kan overbevise organisasjonen at kvinnene må få ennå et etapperitt som matcher Giro Rosa som er kvinnenes svar på Giro d’Italia.

– Et endagsritt er tydeligvis ikke nok for kvinner. Hvis vi vil ha et kvinnelig Tour de France, så skal vi gjøre det. Vi vil fortsette å presse på for kvinnesykling. Jeg har hatt heftige diskusjoner med ASO og håper at vi kan komme til enig om framtiden, uttaler han.

Den britiske syklisten Sarah Storey mener at La Course som ble kjørt for første gang i 2014 føles som en symbolsk gest.

– Jeg trodde at løpet ville vokse til et kvinnelig Tour de France, men det har ikke skjedd, skrev hun i en kommentar i The Telegraph.

– Ikke misforstå. Det er bedre å ha et ritt enn ingen ritt, men når du setter fredagens kvinneritt opp ved siden av mennenes Tour de France, så føles det som en symbolsk gest, skrev hun.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.