Kultursjokk og gelato - Sykkel
2332 Views

Kultursjokk og gelato

Mine to uker i Riccione.

Februar 10, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Nå har jeg vært her i Riccione i to uker. Dette er en populær badeby langs Adriaterhavet, i den velkjente, historiske provinsen Emilia-Romagna, nord i Italia.

På denne tiden i fjor hadde jeg allerede rukket å kjøre to ritt, markert meg som lagets beste pizzaspiser og spist mer salat på tre uker enn jeg hadde gjort på alle mine 21 forhenværende år til sammen.

Med unntak av salatspisingen, har ikke de første ukene i år vært like innholdsrike, noe som nok er til det beste. En typisk (les: hver) dag i «Casa Zappi», som i år består av fire leiligheter i et leilighetskompleks, starter med at en av sportsdirektørene vekker oss ved å ringe på til leilighetene i 8-draget på morgenen. Å ha mobilen på soverommet om natten er fy-fy. Da er det bare å hoppe i tøyet og komme seg ut på en morgentur på stranden.

Denne turen inkluderer også pusteøvelser. Deretter er det bare å komme seg inn i varmen og få i seg et egg og noe havregrøt, før man krysser fingrene for at internettet denne morgenen er bra nok til at man kan få oppdatert seg på hva som skjer i verden, og kanskje til og med kan se litt Netflix før turen går ut på sykkelen.

Når økten går mot slutten flyter tankene av gårde til den deilige tunfisksalaten man skal kaste seg over når man kommer tilbake. På denne tiden i fjor ville jeg skrevet den setningen i ren ironi, men nå mener jeg det nesten.

Fra klokken 15-16 er det ro i huset. I en ideell verden skal man sove, men personlig ser jeg ingen grunn til å sove bort dagen, så denne tiden går gjerne med til å høre en podkast eller lese en bok. Om det er en rolig dag, går gjerne den neste timen til å gå til nærmeste Coop for å kjøpe et par flasker med kullsyrevann og nyte en god kopp med cappuccino på tilbaketuren.

Dette er en tur jeg gjerne kan glede meg til i flere dager. En gang mellom 19 og 19.30 er det middag før man igjen krysser fingrene for at internettet tillater en god time med Netflix. Etter de hardeste treningsdagene, kan derimot Netflix fint bli byttet ut med en god gelato. Klokken 22:00 slukkes lysene, og tro det eller ei, det er mer enn sent nok for meg.

Til tross for at jeg stort sett har brukt all tilgjengelig tid siden jeg har 15-16 år på å bli en god syklist, hadde jeg likevel aldri tenkt at jeg kunne leve slik for å nå drømmen. Det var et kultursjokk jeg nok ikke kom over før våren gikk mot sommer, og når jeg skriver om det nå, ser jeg at det ikke er fristende å flytte hjemmefra for å leve på salat og måtte levere fra seg mobilen og gå til sengs klokken 22.00 hver kveld.

Jeg visste ingenting av dette da jeg bestemte meg for å takke ja til laget. Hadde jeg visst det, hadde jeg nok fortsatt takket ja uten å tenke meg om, bare fordi jeg alltid har hatt lyst til å leve en slik bohemsk livsstil og rømme fra det livet jeg kjenner. Nå har det gått så langt at jeg lengter tilbake til livet her etter et par dager hjemme.

Laget i år er nok den mest internasjonale sammensetningen i Zappi sin 10 år lange historie. Den største delen er fra Storbritannia, men i tillegg til meg, er det ryttere fra Danmark, New Zealand, Australia og Irland.

De to første ukene har godt med til å bli kjent med de nye på laget og området vi bor i. Jeg er foreløpig optimistisk til begge deler og gleder meg stort til første rittet om en måneds tid.

Treningen over vinteren hjemme inneholdt stort sett bare økter på lav intensitet, så ukene fra vi kom ned hit og fremover vil fokuset være på å få fart i beina. Dette gjøres blant annet gjennom én langtur i uken, hvor hele laget er samlet og det kjøres hardt stort sett hele veien.

Denne uken besto denne økten av 6 timer med flerfoldige 5- og 1-minuttere all-out med stramt kjede i pausene før det hele ble avsluttet med et 15-kilometers ritt. Dette førte også til at årets første italienske gelato ble inntatt senere på dagen. Hvilke resultater dette har gitt får dere vite i neste innlegg, når det første rittet er unnagjort.

Om du vil vite mer om hva vi driver med, er Zappi Racing Team meget aktiv på både Facebook og Instagram, med alt fra bilder til direktesendinger. Jeg legger også ut stort sett alt jeg gjør på Strava, så følg meg gjerne der. Prøver også få ut litt på Instagram.

Strava: Karl Jonas Tronstad

Instagram: karl_jonas

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.