Kristoff usikker på UAE-fremtiden - Sykkel
1270 Views

Kristoff usikker på UAE-fremtiden

Nordmannen overrasket av Gaviria-signering.

Oktober 26, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff ble overrasket over at UAE Team Emirates signerte Fernando Gaviria. – Jeg har ikke visst om dette, sier han til TV 2.

Det kan bety at nordmannens rolle på laget kan bli endret, og at han ikke blir lagets kaptein, slik han har vært i år.

Det betyr at han kanskje ikke får sykle Tour de France.

– Jeg kan ikke garantere det. Har som sagt ikke hatt møter ennå angående neste sesong, så jeg er usikker på hva planen er. Men hvis begge kjører, vil jeg jo anta at han er raskere enn meg også neste år, så da kjører man jo for raskeste rytter, skriver Kristoff i en SMS til TV 2.

Fernando Gaviria (24) er en av verdens beste spurtere, og tok to etappeseirer i Tour de France før han måtte bryte på den 12. etappen med målgang på Alpe d’Huez. I fjor tok Gaviria fire etappeseirer i Giro d’Italia.

TV 2 meldte tor to uker siden at Gaviria kom til å signere for Kristoffs lag. Torsdag ble det offisielt bekreftet, men Kristoff selv hadde ikke fått vite noe. TV-kanalen skriver at Kristoff nå er i Qatar sammen med Gaviria.

– Jeg har ikke visst om dette, så jeg var overrasket. Men jeg føler ikke jeg kunne byttet så lett uansett. Jeg har kontrakt neste år, og å bytte lag mens du er under kontrakt er ikke så vanlig i sykkelsporten. Men det har jo fungert godt for Viviani i år på samme lag som Gaviria, så satser på jeg får samme effekt, sier Kristoff til TV 2.

Gaviria syket denne sesongen for det belgiske suksesslaget Quick-Step.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.