Kristoff på seiersjakt får to norske hjelpere i Oman - Sykkel
1123 Views

Kristoff på seiersjakt får to norske hjelpere i Oman

– Følelsen blir stadig bedre og bedre, sier Kristoff.

Februar 13, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen skal forsøke å bidra til at Alexander Kristoff fortsetter suksessen i Tour of Oman.

Kristoff har truffet blink i Oman de siste sesongene. I 2018-utgaven av rittet ble det én etappeseier, og året før ble det tre etappeseirer i tillegg til at Kristoff da vant poengtrøya.

Også i 2016, 2015 og 2014 tok Kristoff henholdsvis én, to og én seier.

Lørdag starter årets utgave av rittet. Med seg i det sju mann store UAE Team Emirates-mannskapet har Kristoff både tidligere U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm og regjerende norgesmester Vegard Stake Laengen. UAE stiller forøvrig med Jan Polanc, Rui Costa, Marco Marcato, Yousif Mirza.

– Jeg har åtte seirer i Tour of Oman og har et godt forhold til dette rittet, sier Kristoff – som kan vente seg tøff konkurranse i Oman.

En rekke stjerneryttere er nemlig ventet til start, deriblant Greg Van Avermaet (CCC), André Greipel (Arkea Samsic), Magnus Cort (Astana), Nacer Bouhanni (Cofidis) og Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

– Jeg skal forsøke å vinne enda en etappe. I Volta Valenciana var jeg nær. Følelsen blir stadig bedre og bedre, og jeg er svært motivert, tilføyer den tidligere vinneren av Milano-Sanremo og Flandern rundt.

31-åringen avsluttet søndag etapperittet Volta à la Comunitat Valenciana med andreplass på femte etappen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.